Πρωτοφανές περιστατικό με έλληνες δημοσιογράφους και το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη

Εντοπίστηκαν να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό - Τι δηλώνουν οι ίδιοι


MEDIA
2:11
19/09/2016
Πρωτοφανές περιστατικό με έλληνες δημοσιογράφους και το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη
12
loading

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστές τον υπουργό Νίκο Παππά και δύο δημοσιογράφους εξελίσσεται… στη Νέα Υόρκη.

Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου που δίχως να κατονομάζει, μετέδωσε ότι δύο δημοσιογράφου του Star και του Alpha, συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Όλα αυτά συνέβησαν -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα - στο ξενοδοχείο Westing Grand Central, όπου διαμένει ο Νίκος Παππάς εν όψει και της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το πρακτορείο ανέφερε μάλιστα ότι οι δύο άντρες πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού για να χρεώσουν γεύμα στον κ. Παππά!

Όταν κίνησαν υποψίες επειδή φωτογράφιζαν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα, δήλωσαν ψευδώς στις αμερικανικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του έλληνα πρωθυπουργού.

Αν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία, σύμφωνα και πάλι με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτοί ήταν οι δύο δημοσιογράφοι

Αν και το ΑΠΕ δεν κατονόμαζε τους δημοσιογράφους, η αποκάλυψη ήρθε από έναν εξ αυτών όταν έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύδει τα περί σύλληψης. Επρόκειτο λοιπόν για τον Δημήτρη Σουλτογιάννη του STAR και τον Θάνο Δημάδη από τον Alpha.

Σουλτογιάννης: Αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψης

Ο κ. Σουλτογιάννης αρνήθηκε τα πάντα, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία» τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως στο Μανχάταν. «Έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον», εξήγησε ο δημοσιογράφος και συνέχισε: «Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. τοπική)».

«Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα". Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!», υπογράμμισε ο κ. Σουλτογιάννης.

Δημάδης: Έβαλα περούκα για να βγει η είδηση

Μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή έδωσε από τη μεριά του ο Θάνος Δημάδης ο οποίος εμμέσως παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε… μεταμφίεση προσπαθώντας, όπως εξήγησε, να βγάλει κάποια είδηση για το πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου που μετακινούνταν με «λευκό πρόγραμμα». Άλλωστε, πρόσθεσε, «η είδηση βγαίνει και στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχω μάθει από τα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «μας κατάλαβαν γιατί η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει». Ο ίδιος αναφέρεται μόνο σε «διασταύρωση στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές».

Μάλιστα, δημοσίευσε και φωτογραφία του με τη μεταμφίεση, σε ανάρτηση στην προσωπική  του σελίδα στο Facebook, σημειώνοντας: «Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!»

Όπως εξήγησε, «η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν».

«Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, πού και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς κατάλαβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται», σημειώνει από τη μεριά του ο κ. Δημάδης.

Clipboard01

Παππάς: Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων για την αθλιότητα

Την παραπάνω δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη είχε προλάβει ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, ο όποιος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει την πληροφορία περί σύλληψης, λέγοντας: «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ,,,,, FBI ...Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΣ.... ΠΑΠΠΑ- ΛΑΜΠΡΕΝΑ...!
  ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ..... ΑΔΩΝΙΣ ,,,, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.... ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ .... ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ...!

 2. avatar ΑΤΛΑΣ

  Δικαιώνεται το αλήτες, δημοσιογράφοι..... όσο και να το κρύβουν οι δύο ένοχοι, απειλούνται μα πολυετή κάθειρξη στην Αμερική, γιατί εκεί η δικαιοσύνη δεν παίζει.....δεν ξεχωρίζει Προέδρους, μεγιστάνες κλπ κλπ όλοι θα πάνε με τη σειρά τους...επομένως ό,τι και να ισχυρίζονται στην Ελλάδα τα δύο αυτά πρόσωπα , όπου εδώ ο καθένας πουλάει το παραμύθι του, δεν γίνεται πιστευτό!

  1. avatar Νίκος χασαπης

   Χαχαχαχα με αυτο το πλευρό να κοιμάστε

 3. avatar Albatros

  Δημοσιογράφοι ήταν, όχι καρνάβαλοι. Πέραν τούτου εάν είχα αναγνωριστεί από την ασφάλεια του Παπά, γιατί δεν προσεγγίστηκαν ώστε να σταματήση η παρακολούθηση αλλά κρίνανε σκόπιμο να καλέσουν την αστυνομία. Μήπως το γεγονός συνδέεται και με την βεντέτετα που έχει ο υπουργός με τα κανάλια; Η ΗΠΑ δεν είναι ένα μέρος που παίζουν με αυτά. Το γεγοονός καταχωρείται, αξιολογείται και έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Εάν ο Παπάς ενοχλείτο μπορούσε να ζητήσει να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει την βόλτα του. Εξ' άλλου γνωρίζονται.

 4. avatar dolar

  Πηγαν να ελεγξουν τον Παππα ....μας φορτωσαν και ενα κολατσιο με τις μπυριτσες τους.....καλο???....

 5. avatar ασπρος μπεμπαντας

  ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΕΚΕΙ??? ΗΤΑΝΕ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ... ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

  1. avatar καλακρασα

   Σιγα μη τον εβαλαν η cia το fbi και η kgb μαζι.... Ποιος ξερει τι σκαρωνει παλι ο [... και φοβαται μεχρι και τη σκια του.

 6. avatar ΝΙΑΟΥ

  Τι λέτε καλέ; Με λευκό πρόγραμμα στη Νεα Υόρκη κοτζάμ υπουργός; Έχει να δει όλα τα αξιοθέατα. Λίγο το λες;

 7. avatar Serapis

  Το χειρότερο είναι πως κανείς δεν παρακολουθεί τους αχρηστερούς μισθοφόρους συντροφοφασίστες. Τα καταφέρνουν μόνοι τους πολύ καλά.

 8. avatar l n e

  Δεν γινονται αυτα φιλοι μου σε κυβερνηση του Κιμ...
  Φυγετε

 9. avatar te

  οτι και να κανεις κυριε παππα τις βρωμιες σας δεν θα μπορεσεις να τις κρυψεις
  οσο και να το παιζεις γκαιμπελσ και βορειοκορεατης ολα θα βγουν στην φορα και μαλιστα πολυ γρηγορα

 10. avatar αχ λουλιτσα

  σεβομαι τα παιδια του ΝΒ και συμμεριζομαι την αγωνια τους για το αυριο αλλιως θα ξερναγα πανω στις χαβουζες τυποις δημοσιογραφους, που το μονο που κανουν ειναι χυδαια προπαγανδα και παραπληροφορηση των θαμωνων-θυτων του αποχαυνωτηρα για λογαριασμο του εκαστοτε αφεντη τους.
  Τσιπρα καναλια ποδοσφαιρο δικαιοσυνη ειναι τρια αβατα για τα κατα κληρονομία σαπακια που κυβερνησαν εδω και 40χρονια, λες να τα καταφερετε;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει