Οι συμπαραγωγές των καναλιών Novacinema σάρωσαν τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, «Ίρις», αποσπώντας 11 από τα συνολικά 18 βραβεία, στην 7η τελετή απονομής η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναλυτικότερα, η ταινία του Αλέξη Αλεξίου, «Τετάρτη 4:45», απέσπασε 9 βραβεία ανάμεσα στα οποία αυτό του Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας  (Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπουλος, Θανάσης Καραθάνος), Σκηνοθεσίας Α’ Ανδρικού Ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία του Στέλιου Μάινα, Φωτογραφίας (Χρήστος Καραμάνης) και Μουσικής (Γιάννης Βεσλεμές – Felizol).

summertown

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, «Chevalier», απέσπασε το βραβείο Σεναρίου (Ευθύμης Φιλίππου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη), ενώ η ταινία του Γιώργου Ζώη, «Interruption», απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Chevalier

Interruption-

Και οι τρεις ταινίες, που αποτελούν συμπαραγωγές των καναλιών Novacinema, θα προβληθούν το προσεχές χρονικό διάστημα σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κανάλια Novacinema.

Η φετινή τελετή απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ήταν αφιερωμένη στο δράμα των προσφύγων, ενώ επίσημη προσκεκλημένη ήταν η διεθνούς φήμης ηθοποιός και ακτιβίστρια Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

Η κα Αγάπη Κεφαλογιάννη, διευθύντρια προγράμματος Nova, δήλωσε σχετικά: «Φέτος στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, είχαμε 11 διακρίσεις σε 3 συμπαραγωγές των καναλιών Novacinema. Η Nova στηρίζει σταθερά τον ελληνικό κινηματογράφο έχοντας συμμετάσχει ως συμπαραγωγός σε 130 ταινίες τα τελευταία 20 χρόνια. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό να επιλέγουμε τις συμπαραγωγές μας με προσοχή, μελετώντας τα σενάρια των δημιουργών, μπαίνοντας συνοδοιπόροι στα ταξίδια τους και  δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία που αξίζει στο Ελληνικό σινεμά και τους  συντελεστές του.