Μια κωμωδία φαίνεται πως ήταν αυτό που αναζητούσαν οι τηλεθεατές. Το βράδυ της Παρασκευής (20/10), στις 21:00 έκανε πρεμιέρα μέσα από την συχνότητα του Alpha η νέα σειρά «Φόνοι στο Καμπαναριό». Από τα πρώτα λεπτά προβολής, το αντίστοιχο hashtag ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του X (πρώην twitter) και τα σχόλια τόνιζαν πως έλειπε ένα κωμικό πρόγραμμα από την ελληνική τηλεόραση.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Φόνοι στο καμπαναριό» βλέπουμε πως: Μια φορά κι έναν καιρό η Ηγουμένη Μαρία (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κι οι Αδερφές Αρσινόη (Ρένια Λουιζίδου), Αγαθονίκη (Μένη Κωνσταντινίδου), Ουρανία (Λυδία Τζανουδάκη) και Χρυσοβαλάντω (Άννη Θεοχάρη) ζούσαν ήρεμα και γαλήνια στην μονή της Αγίας Θεοδούλης.

Μέχρι που ένα πρωί ανακαλύπτουν ένα αντρικό πτώμα στο σκευοφυλάκιο κι η ζωή τους μετατρέπεται σε κόλαση… Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνουν ο έμπειρος αστυνομικός του εγκληματολογικού, Μιλτιάδης Σοφιανός (Γιωργής Τσουρής), κι ο πρωτάρης βοηθός του, Έκτορας Τσακαλάκης (Βαγγέλης Δαούσης), με εντολή να διεξάγουν την έρευνα υπό άκρα μυστικότητα.

Σοφιανός και Τσακαλάκης χρήζουν τις μοναχές βασικές ύποπτες και τις περνούν από ανάκριση. Όλως περιέργως καμία δε γνώριζε το θύμα και καμία δεν είδε κάτι ύποπτο τη νύχτα του φόνου. Σύντομα ωστόσο έρχονται στο φως στοιχεία που υποδεικνύουν το αντίθετο: μία από τις μοναχές έβαλε κρυφά το θύμα στη μονή και στη συνέχεια το δολοφόνησε.

Το twitter φώναξε… αλληλούια

Τα tweets έπεσαν «βροχή» και εκτός από το ότι τόνιζαν πως πόσο τους έλειπε μια κωμωδία σχολίαζαν και τις υποκριτικές ικανότητες των πρωτωνιστριών.