Μια συμμετέχουσα στην 5η σεζόν του «Love Is Blind», η Τραν Ντανγκ, μήνυσε πρόσφατα την εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι, καταγγέλλοντας πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ωστόσο κανείς εκ των υπεύθυνων δεν παρενέβη για να την προστατέψει. Το χειρότερο είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ριάλιτι βρίσκεται στο επίκεντρο για σεξουαλική επίθεση και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία.

Ο Κρις Κόλεν, δημιουργός του «Love Is Blind», σε μια συνέντευξη της Παρασκευής στο People, υποστήριξε ότι η παραγωγή θα είχε λάβει σοβαρά υπόψη της τις καταγγελίες εάν η Ντάνγκ τους είχε ενημερώσει για το περιστατικό. «Δυστυχώς, δεν απευθύνθηκε ποτέ σε εμάς με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε γνωστοποιήθηκε ποτέ οποιαδήποτε υποτιθέμενη αδικοπραγία», υποστήριξε.  

Σημειώνεται πως ούτε η Τραν Ντανγκ, αλλά ούτε ο Τόμας Σμίθ, τον οποίο κατηγορεί για τη σεξουαλική επίθεση, εμφανίστηκαν στην τελική φάση της πέμπτης σεζόν του ριάλιτι. Οι δικηγόροι του Σμιθ δήλωσαν στο Insider πως ο πελάτης τους αρνείται τους ισχυρισμούς της Ντανγκ.

Οι καταγγελίες της Ντανγκ είναι πολύ σοβαροί και ορισμένοι αναρωτιούνται πως μπορεί να συνεχιστεί το σόου εν μέσω αυτών των ισχυρισμών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Insider, η πρόσφατη ιστορία των ριάλιτι δείχνει ότι είναι σπάνιο μια αγωγή ή ένα σκάνδαλο να οδηγήσει σε «ναυάγιο» ένα ολόκληρο franchise.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε ριάλιτι. Το 2017 τα γυρίσματα του «Bachelor in Paradise» ανεστάλησαν αφού ο διαγωνιζόμενος Ντεμάριο Τζάκσον είχε σεξουαλική επαφή με την επίσης διαγωνιζόμενη Κόριν Ολύμπιος, ενώ αυτή βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Τα όσα συνέβησαν καταγράφηκαν από κάμερα χωρίς ωστόσο κανείς να παρεμβαίνει. Τα πλάνα δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και το «Paradise» ξανάρχισε τα γυρίσματα χωρίς την Κόριν και τον Ντεμάριο, αφού εσωτερική έρευνα που διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν έγινε κάτι μεμπτό. Ο Τζάκσον αργότερα, το 2022, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από δύο γυναίκες, με τον ίδιο να αρνείται και τις δύο καταγγελίες.

Στο «Big Brother» της Ισπανίας μια διαγωνιζόμενη φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν μεθυσμένη το 2017 και θέλησε να δείξει το βίντεο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την επόμενη μέρα. Όμως τελικά ούτε το βίντεο της επίθεσης, ούτε η αντίδραση του θύματος προβλήθηκαν ποτέ. Και οι δύο διαγωνιζόμενοι απομακρύνθηκαν από την εκπομπή. Ο διαγωνιζόμενος που κατηγορήθηκε για την επίθεση αργότερα οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το MTV διέκοψε την παραγωγή του «Are You The One?» το 2021, όταν μια διαγωνιζόμενη δήλωσε στο Daily Beast ότι ναρκώθηκε από την ίδια παραγωγή και ότι την ίδια νύχτα της επιτέθηκε σεξουαλικά ένα μέλος του καστ. Η Lighthearted Entertainment, η εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και η εκπομπή επέστρεψε για την 9η σεζόν στο Paramount+ με μια νέα εταιρεία παραγωγής μετά από ένα διάλειμμα περίπου τριών ετών τον Ιανουάριο του 2023.

Και σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Below Deck Down Under» του Bravo TV, οι παραγωγοί παρενέβησαν αποτρέποντας την τελευταία στιγμή έναν βιασμό, όταν ένα μεθυσμένο μέλος του καστ πήδηξε γυμνό στο κρεβάτι ενός άλλου μέλους, επίσης υπό την επήρεια αλκοόλ, που δεν συναινούσε.

Παρά τις σοβαρές κατηγορίες καμία από αυτές δεν «βύθισε» τελικά τα σόου. Το «Bachelor», μετά το περιστατικό στο «Paradise», όρισε κάποιους νέους κανονισμούς, θεσπίζοντας μέγιστο όριο δύο ποτών ανά ώρα για τους διαγωνιζόμενους. Δεδομένου του παρελθόντος, θα ήταν έκπληξη εάν το «Love Is Blind» έβγαινε εκτός αέρα. Εξάλλου η εταιρεία παραγωγής έχει ήδη ξεπεράσει μια ξεχωριστή αγωγή που άσκησαν οι διαγωνιζόμενοι της δεύτερης σεζόν με την κατηγορία της στέρησης φαγητού και ύπνου.