Για την απόφαση να διατηρεί χαμηλό προφίλ στον δημόσιο λόγο αλλά και την ενίσχυση της εγκληματικότητας μίλησε έξω από τα δόντια ο Φοίβος Δεληβοριάς στη συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜagazino και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ναστό.

Μου δίνετε τον τελευταίο καιρό την αίσθηση ότι κρατάτε συνειδητά χαμηλό δημόσιο προφίλ. Είναι όντως έτσι;

Πάντα τέτοιο κρατούσα. Δεν είμαι από αυτούς που ποστάρουν καθημερινά, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Όταν το αποφασίσω, όμως, μιλάω πολύ αυστηρά για την επίσημη εξουσία που – μες στη μέθη της – υιοθετεί απάνθρωπα και ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά και επιτίθεται σε πολιτιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Αυτό δεν σκοπεύω να το σταματήσω κι ας έχει, όπως φαντάζεστε, το κόστος του. Λες κάτι και σου επιτίθεται κατευθείαν ένας στρατός τσανακογλειφτών, διαστρέφοντάς το. Έχει και τα καλά του όμως. Δεν θα δεις ποτέ πρόσωπα της εκάστοτε κυβέρνησης στις συναυλίες μου και στις παρέες μου. Νιώθω πολύ ωραία με αυτό.

Υπάρχει πλέον διάχυτη η αίσθηση της βίας που παραμονεύει παντού στην κοινωνία μας και τη χρησιμοποιεί κυνικά η εξουσία για να καλύψει την ανικανότητα της να παρέχει ασφάλεια, λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο γνωστός τραγουδοποιός.

«Δεν μπορείς να φτιάξεις σωστό επιτελικό κράτος να σώσεις τα σπίτια μας από τις ετήσιες πυρκαγιές; Σιγοντάρεις τους διάφορους αυτόκλητους Τσαρλς Μπρόνσον, πατώντας στα χειρότερα στοιχεία που κρύβει μέσα της η κοινωνία. Δεν έχω ξαναδεί τόση Αστυνομία ποτέ. Νιώθω όμως ότι δρα και κάνει αισθητή την παρουσία της μόνο στις ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών. Σπανίως όταν την χρειαζόμαστε», καταλήγει.