Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν την επιχειρηματική ιδέα που θα τους κάνει εκατομμυριούχους. Σκέφτονται ξανά και ξανά αυτό που λείπει από την αγορά και θα τους κάνει το επόμενο ισχυρό πρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου και το προσπαθούν μέχρι να τα καταφέρουν.

Μια 30χρονη από το Βέλγιο κατάφερε να πετύχει αυτόν τον στόχο της, αποδεικνύοντας πως όσοι δεν πίστεψαν σε αυτή, έκαναν λάθος. Η αυτοδημιούργητη Amy Vanderputte ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι έβγαλε εκατομμύρια σε ηλικία 27 ετών, όταν ξεκίνησε το δικό της podcast με επιχειρηματικό προσανατολισμό, με την ονομασία «FastForwardAmy». Κι όμως, στην αρχή, αρκετοί άνθρωποι δεν ήταν με το μέρος της.

«Τη μια στιγμή ηχογραφείς το πρώτο σου podcast – το οποίο όλοι θεωρούν χαζή ιδέα – και την επόμενη μπαίνεις στην εσωτερική πισίνα της έπαυλης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που αγόρασες μόνη σου», γράφει η λεζάντα στο βίντεο ενός TikTok που δείχνει την Vanderputte.

Στο podcast της, μπορεί κανείς να βρει αρκετές συμβουλές και κόλπα που η Βελγίδα προπονήτρια επιχειρήσεων λέει ότι είναι απαραίτητα για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Οι 3 συμβουλές της για να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι

Επιπλέον, η Vanderputte έχει αφιερώσει το TikTok της στο να παρέχει στους επίδοξους χρηματοδότες όλα τα παιχνίδια που έμαθε κατά τη δημιουργία των επιχειρήσεών της. Ένα βίντεο που δημοσίευσε η εκατομμυριούχος και αναφέρεται στο nypost.com, περιγράφει λεπτομερώς τα τρία κορυφαία πράγματα που ισχυρίζεται ότι θα σας βλάψουν στο δρόμο προς τον πλουτισμό.

«Το πρώτο πράγμα είναι να παίρνεις συμβουλές από ανθρώπους που δεν έχουν πάει εκεί που θέλεις να πας ή που δεν έχουν καμία εξουσία», λέει η Vanderputte, προσθέτοντας ότι δεν θα έπαιρνες ιατρικές συμβουλές από κάποιον που δεν έχει καλή υγεία, οπότε γιατί να το κάνεις όταν πρόκειται για την επιχείρησή σου;

Η τελειομανία, σύμφωνα με τον Vanderputte, είναι το δεύτερο πράγμα που οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουν πίσω τους όταν ξεκινούν μια επιχείρηση. «Αυτό που νομίζετε ότι είναι έξυπνο και ότι πρέπει να κάνετε τα πράγματα τέλεια, είναι, στην πραγματικότητα, ένας μεταμφιεσμένος φόβος αποτυχίας», εξηγεί η ίδια. «Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί πραγματικά να σας παραλύσει και ξεγελάει τον εγκέφαλό σας, ώστε να πιστεύει ότι πρέπει να είναι πιο τέλειος». «Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να μάθεις από το να έχεις ένα πραγματικά τέλειο σχέδιο, αλλά από το να κάνεις διάφορα πράγματα. Οπότε ο χρόνος θα περάσει ούτως ή άλλως. Ας αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε», συνέχισε ο Vanderputte.

Το τρίτο και τελευταίο εμπόδιο, λέει η Vanderputte, είναι ότι «αντί να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, απλώς δράστε τώρα». «Ξέρω ότι αυτή η στιγμή δεν φαίνεται να είναι η κατάλληλη, αλλά ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Οι καιροί θα είναι πάντα περίπεργοι. Πάντα θα συμβαίνει κάτι στην οικονομία. Και αν δεν είναι ποτέ η κατάλληλη στιγμή, αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή», κατέληξε η Vanderputte.