Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του. Ο ίδιος δεν συνηθίζει να παραχωρεί συνεντεύξεις στις εκπομπές, με αποτέλεσμα οι εμφανίσεις ΤΟΥ σε αυτές να είναι σπάνιες και το κοινό να μην γνωρίζει πολλά για την προσωπική ζωή του καλλιτέχνη.

Ωστόσο, μια αποκλειστική του συνέντευξη εξασφάλισε η εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου. Η κάμερα της εκπομπής εντόπισε τον Νίκο Βέρτη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο ίδιος μίλησε για την καριέρα του αλλά και για την προσωπική του ζωή. «Νιώθω ιδιαίτερα όταν τραγουδώ στους Έλληνες του εξωτερικού, γιατί και εγώ μεγάλωσα στην Ολλανδία. Αλλά όταν βλέπω ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες και δεν μιλούν ελληνικά, να ξέρουν τα τραγούδια μου, αυτό είναι πέρα από το όνειρο. Χαίρομαι να ταξιδεύει η ελληνική μουσική», ανέφερε αρχικά.

Στην ερώτηση του εάν θα κατέβαινε στην πολιτική, ο Νίκος Βέρτης απάντησε «όχι, δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό το πράγμα. Θα ήθελα να συνεχίσω να τραγουδάω, να είμαι καλλιτέχνης. Εκτός και αν το κάνω τόσο άσχημα, που θέλετε να το γυρίσω στην πολιτική», πρόσθεσε χιουμοριστικά.

«Δεν προστατεύω πάρα πολύ την προσωπική μου ζωή, απλώς προσπαθώ να μην τη διατυμπανίζω. Το καλό είναι ότι κι εσείς οι δημοσιογράφοι – χαίρομαι πάρα πολύ – έχετε σεβασμό γι’ αυτό το πράγμα. Τουλάχιστον δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς και να πω ότι κάποιος με στεναχώρησε. Έχει τύχει να με πετύχουν με την εκάστοτε κοπέλα μου και έχω πει “σε παρακαλώ, να μην βγει αυτό”, το έχουν σεβαστεί και αυτό το πράγμα δεν το ξεχνάω ποτέ», είπε.

«Πρόταση γάμου δεν έχω κάνει ποτέ και αν κάνω κάποια στιγμή θα το μάθετε. Είμαι ένας πολύ φυσιολογικός άνθρωπος, δεν θα πω κάτι, γιατί αν αρνηθώ ότι είμαι σε σχέση, την επόμενη φορά που θα με ρωτήσεις θα πρέπει να πω την αλήθεια πάλι. Οπότε δεν θα πω τίποτα», κατέληξε ο τραγουδιστής για την προσωπική του ζωή.