Ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε ιστορία στην παρουσίαση της Eurovision. Μετά από αρκετά χρόνια στο τιμόνι της παρουσίασης του διαγωνισμού τραγουδιών, ο ίδιος φέτος αποφάσισε να μην ταξιδέψει μέχρι το Λίβερπουλ, με τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά να αναλαμβάνουν την παρουσίαση.

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην παρευρεθεί φέτος στην Eurovision ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωΐαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και στον Φώτη Σεργουλόπουλο. Ο ίδιος απάντησε ειλικρινά, λέγοντας πως «μου έφυγε η χαρά για την Eurovision».

«Δεν ζήλεψα, χαίρομαι που έχει πάει η Τζένη και την ακούω τόσο χαρούμενη, η χαρά της μου θύμισε τη χαρά που είχα εγώ. Νομίζω ότι ένας λόγος που σταμάτησα να το κάνω είναι γιατί μου έφυγε η χαρά πια, δεν είχα χαρά. Ειδικά πέρυσι ήταν τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία. Είχα χαρά που ήμουν με τη Μαρία μέσα στο μπουθ, αλλά όλο το υπόλοιπο ήταν…

Ήταν πολύ οδυνηρό, ήταν πολύ δύσκολο. Χαίρομαι γιατί ξαναγύρισα σε αυτό που έκανα κάποτε, που καθόμουν κι έβλεπα χαλαρά είτε στο δωμάτιό μου, είτε με φίλους. Την Τρίτη ήμουν στην Καλαμάτα και το είδα μόνος μου, σήμερα θα το δούμε παρέα, αυτό μου είχε λείψει».