Σκληρή απάντηση δίνει η Σίσσυ Χρηστίδου στον πρώην σύζυγό της Θοδωρή Μαραντίνη και όσα εκείνος υποστήριξε για τη διατροφή και τη συνεπιμέλεια των παιδιών τους. «Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας», τονίζει μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της:

«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα.

Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαϊου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους.

Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς.

Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.

Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους.

Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σίσσυ Χρηστίδου»

Θοδωρής Μαραντίνης: Έχω δώσει 173.568 ευρώ στη Σίσσυ Χρηστίδου – Δικαιούμαι τη συνεπιμέλεια των παιδιών

Διαζύγιο Χρηστίδου – Μαραντίνης

Ο Θοδωρής Μαραντίνης βρέθηκε χθες στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα και ξεκαθάρισε το εάν έχει χάσει τη συνεπιμέλεια των παιδιών. Αρχικά, ο ίδιος είπε πως «ως μπαμπάς, προσπαθώ να είμαι παρών. Το “καλός μπαμπάς” ή “καλή μαμά” ίσως είναι λίγο υποκειμενικό. Προσπαθώ αν κάνω κάποια λάθη, να τα βλέπω και να τα διορθώνω εγκαίρως. Γιατί λάθη κάνουμε όλοι οι γονείς».

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για τις δικαστικές διαμάχες που είχε με τη Σίσσυ Χρηστίδου, ο Θοδωρής Μαραντίνης είπε πως «δε θυμάμαι πόσα είναι τα δικαστήρια. Ίσως και λιγότερα από επτά». Στη συνέχεια, μιλώντας για τη διαδικασία, είπε πως είναι προσωπικά δεδομένα και απαγορεύεται να συζητιούνται δημόσια. Στη συνέχεια, ωστόσο, πρόσθεσε πως «εγώ απάντησα σε μία αίτηση που έγινε από την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από 6 μήνες, αν ήθελα εγώ να κάνω σημαία κάτι, θα είχα βγει μόνος μου ή θα είχα βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνω. Είναι λίγο περίεργο πώς έξι μήνες μετά, μου δημιουργείται αυτή η απορία, μία απόφαση που βρίσκεται στα δικά μου χέρια, στης Σίσσυς τα χέρια, στους δικηγόρους μας και στου δικαστή, πώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ. Που σημαίνει ότι κάποιος έχει διαρρεύσει κάτι. Δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ».

Ξεκαθαρίζοντας το τι έγινε στα δικαστήρια, ο τραγουδιστής είπε «έγιναν δύο δικόγραφα, η Σίσσυ ζήτησε έξι πράγματα, τα οποία απορρίφτηκαν και τα έξι. Εγώ ζήτησα δύο και εγκρίθηκε το ένα. Νομίζω ότι είναι προφανές ποιος κέρδισε και ποιος έχασε». «Στην πράξη, αν θέλουμε να το πούμε πιο λαϊκά, έδωσε μία ισοπαλία. Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια και θα κινηθώ νομικά ξανά. Αυτό ήταν ασφαλιστικά μέτρα, μιλάμε για μία προσωρινή διαδικασία. Υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Κι επειδή είπατε ότι έχει τελεσιδικήσει, που ήταν πάλι εσφαλμένο, δεν έχει τελεσιδικήσει, απλώς σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν έχασα κάτι. Εγώ απλώς διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι».

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Μαραντίνη για το διαζύγιό του ξεκινούν στο 06:00

Για την εξωδικαστική τους λύση, ο Θοδωρής Μαραντίνης ανέφερε ότι «έχω τα παιδιά 3 βράδια. Παίρνω τα παιδιά την Κυριακή το πρωί και τα παραδίδω την Τετάρτη, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι της μαμάς τους», ενώ για τον λόγο που θέλει τη συνεπιμέλεια, εκείνος απάντησε πως «η συνεπιμέλεια σημαίνει οι άνθρωποι που συναποφασίζουν για τα σημαντικά και τα μη σημαντικά θέματα των παιδιών. Τα οικονομικά ορίζονται από την οικονομική δύναμη του κάθε γονέα και τα έξοδα των παιδιών. Ο χρόνος δεν έχει σχέση με τη συνεπιμέλεια. Θεώρησα μετά από κάποιο σημείο, ότι δικαιούμαι να συμμετέχω για τα παιδιά μου, όπως συμμετείχα στα 12 χρόνια γάμου αυτόματα στην απόφαση που θα πάνε τα παιδιά, αν θα κάνουν γαλλικά, δικαιούμαι να έχω λόγο σε αυτό, ή αν θα κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό να μην πρέπει να παρακαλέσω».

«Σίγουρα δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν στιγμές που έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ, αλλάξανε πολύ τα πράγματα με το που έθεσα αυτό το ζήτημα. Τα οικονομικά είναι ξεχωριστό κομμάτι. Όταν έχω τη μισή βδομάδα τα παιδιά, σημαίνει ότι κάνω κάποια έξοδα. Είναι κοινή λογική το να δούμε τα έξοδα των παιδιών. Το σχολείο το πληρώνω πλήρως εγώ. Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που πληρώνω από την πρώτη ημέρα εγώ».

«Ποτέ δε σταμάτησα να πληρώνω διατροφή. Ακόμα και την περίοδο του covid, που ο δικός μου κλάδος και οι συναφείς κλάδοι πάθαμε τεράστια ζημιά, δεν ήταν για έναν και δυο μήνες, συνέχισα να πληρώνω διατροφή. Εκείνη την περίοδο είτε δανείστηκα, είτε πούλησα, είτε εκποίησα πράγματα, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, βρήκα τον τρόπο στη χειρότερη στιγμή μου, η διατροφή που έπαιρνε η μητέρα των παιδιών μου ήταν 1500 ευρώ. Στη χειρότερη στιγμή μου. Μπορεί να μην έπαιρνε το ποσό που είχε οριστεί, όσο άδικο και αν το θεωρώ, αλλά έμπαινε η διατροφή».

«Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ, οπότε δε δέχομαι – με πληγώνει πάρα πολύ – να ακούσω στον δρόμο από δημοσιογράφους ή εκπομπές, που παίρνουν κάποια πληροφορία, ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή». Όσον αφορά τα όσα είχαν ακουστεί για τα οικονομικά του, είπε πως «το ταξίδι στο Λας Βέγκας που έχει ειπωθεί, είχε γίνει πριν το διαζύγιο. Αυτοκίνητο δεν έχω πάρει εγώ 80.000 ευρώ. Η Σίσσυ έχει πάρει αυτοκίνητο 80.000 ευρώ με μετρητά. Εγώ νοικιάζω αυτοκίνητο με τη μέθοδο του leasing με 460 ευρώ τον μήνα… Να λέμε πράγματα που στέκουν. Ότι ταξίδια έχω καταφέρει να πάω μετά το διαζύγιο, ήταν με τα παιδιά μου. Το αν βρήκα τρόπο να πάω ταξίδι και διακοπές με τα παιδιά μου, είναι άλλο. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Όταν τα παιδιά κάνουν μια πολυτελή ζωή με τη μαμά τους, και είμαι ευτυχής γι’ αυτό, πρέπει κι εγώ να τους δώσω κάτι».

«Η Σίσσυ είναι πάρα πολύ καλή μάνα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είχα πάει με τα παιδιά για σκι. Μετά από πολύ μεγάλη διαδικασία, πήγα στον κουμπάρο μου, τον νονό του Φίλιππου με τα παιδιά, μας φιλοξένησε στο σπίτι του και πήγαμε δυο μέρες και κάναμε και σκι. Στον νονό του παιδιού ξαναλέω, δυο μέρες. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στο να πάω με τα παιδιά στο εξωτερικό από την πλευρά της Σίσσυς». «Η συνεπιμέλεια μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα σημείο μηδέν, στο οποίο δυο άνθρωποι υποχρεούνται να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν» είπε για την Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ πρόσθεσε πως «τα παιδιά έχουν καταθέσει στο δικαστήριο. Ήταν μια διαδικασία που κρίθηκε απαραίτητη».