Μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν μαμά και κόρη στα Όσκαρ 2023. Η κόρη της Σάλμα Χάγιεκ, Βαλεντίνα, φόρεσε το φόρεμα του Isaac Mizrahi που είχε βάλει η ηθοποιός στα Όσκαρ πριν από 25 ολόκληρα χρόνια.

Η 15χρονη φαίνεται πως δανείστηκε το φόρεμα της μαμάς της, το οποίο η τελευταία φόρεσε στην τελετή του 1997. Η 56χρονη Σάλμα Χάγιεκ είχε βάλει το κόκκινο φόρεμα στο Fire & Ice Gala στο Χόλιγουντ εκείνη τη χρονιά.

H στυλίστρια Rebecca Corbin-Murray έκανε την αποκάλυψη για το φόρεμα. «Βγάλαμε αυτό το πανέμορφο φόρεμα του Isaac Mizrahi για τη Βαλεντίνα από το αρχείο της Σάλμα», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας μητέρας και κόρης. Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία της ηθοποιού με το ίδιο ρούχο το 1997.

Στη διάρκεια της εμφάνισής της στο γκαλά, η Σάλμα έλαμπε στο κόκκινο φόρεμά της, το οποίο είχε συνοδεύσει με μια εσάρπα και ένα εντυπωσιακό κολιέ.

Δέκα χρόνια αφού έκανε τη συγκεκριμένη εμφάνιση, η Σάλμα έφερε στον κόσμο την κόρη της Βαλεντίνα με τον σύζυγό της François-Henri Pinault. Η Σάλμα και ο γάλλος επιχειρηματίας παντρεύτηκαν το 2009, δύο χρόνια αφού η ηθοποιός γέννησε τη Βαλεντίνα σε ηλικία 41 ετών.

Κάποτε ομολόγησε ότι ήταν «λίγο αγχωτικό» να φέρει στον κόσμο την κόρη της σε αυτή την ηλικία, όμως σύντομα συνειδητοποίησε ότι ήταν «η καλύτερη στιγμή» για να γίνει μητέρα. «Αν είσαι 23, δεν το ξέρεις γιατί έχεις να κάνει τόσα πολλά πράγματα. Όμως αν τα έχεις ήδη κάνει, τότε μπορείς να εστιάσεις πραγματικά και να απολαύσεις κάθε στιγμή της μητρότητας», είχε πει στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2008.