Σε μια ακόμα αγωνιστική ανάρτηση προχώρησε η Κλέλια Ρένεση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Η ηθοποιός, απευθύνθηκε στον κόσμο και τον παρότρυνε να ενωθεί ώστε να αντιμετωπίσει τα βάσανα που τον «βαραίνουν».

Συγκεκριμένα, η Κλέλια Ρένεση έγραψε στην ανάρτησή της: «Βλέπω τα δέντρα να λυγίζουν απ τον βοριά. κ βλέπω εμάς. . Έτσι ζούμε. Κάθε μέρα έρμαια των καιρών, των αποφάσεων, των νομοθετών, των «αποφάσεων», των προεδρικών διαταγμάτων.. σήμερα είσαι έτσι, λέγεσαι έτσι, η σύνταξη σου είναι τόση, η σύμβαση σου τόση. Αύριο δεν είναι έτσι. Είναι αλλιώς. Μικρότερη σύνταξη, στο εσύ πια θα πληρώνεις αν θες να χειρουργηθείς , θα είσαι απόφοιτος λυκείου, ότι δεν πληρώνεις σε δάνεια, θα το δίνεις σε δεη κ πετρέλαιο, θα καίγεται το σπίτι σου μέχρι να σβήσει η φωτιά στη θάλασσα, αλλά οι πυροσβέστες θα μείνουν συμβασιούχοι για πάντα…

Τα γερόντια μας, τα έχουν γονατίσει…αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.. εξευτελισμός..

Το ΕΣΥ είναι ένα φάντασμα. Υπολειτουργεί σε άθλιες συνθήκες. Υπάρχουν 1700 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν , τους δίνουν ημερομηνία σε δυο χρόνια, τότε που πια το χειρουργείο τους θα ναι περιττό. Η ζημιά θα έχει ήδη γίνει. Οι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν να φάνε. Μετράνε τα φασόλια κ κλείνουν τα φώτα το βράδυ. Ζουν σε παγετό, δεν έχουν θέρμανση ή ζεστό νερό. Το θρίλερ γύρω χειροτερεύει.. αυτή η κυβέρνηση που ήρθε να «βάλει τάξη» , έχει ξεχάσει ποιους κυβερνάει. Μετά την κρίση ήρθε ο τρόικα, μετά την τρόικα ο κοβιντ, μετά τον κοβιντ ο πόλεμος… κ όλο κ κάτι θα μας φέρνουν για να συρρικνωθούμε επαρκώς κ να μην ενοχλούμε στις δουλειές τους. Οι καλλιτέχνες στον δρόμο γιατί μέσα σε μια νύχτα αποφάσισαν ριζικά για την ζωή τους κάτι χωρίς να συζητήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί σε απόγνωση, οι γιατροί-νοσυλευτές επίσης, οι συνταξιούχοι στην χειρότερη μοίρα απ οτι ήταν ποτέ… απεργία οι μεν , στάση εργασίας οι δε, οι δικοί μου τραγουδάνε στους δρόμους… αδέρφια,.. να ενωθούμε.. οι τελείες στον χάρτη παραμένουν τελείες. Μόνο αν τις ενώσεις φανερώνουν σχήμα. Θέλω να βγω στον δρόμο κ να φωνάξω για το παιδάκι που πέθανε μέσα σε χαλασμένο ασθενοφόρο, για τα εγκληματικά push backs του ελληνικού λιμενικού, για τα ράντζα στα νοσοκομεία, για την φτώχεια την υλική κ την φίμωση της τέχνης , για τα συστήματα που μας κυβερνάνε κ μας κατάντησαν έτσι. Όλοι μαζί. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ο Λ Ο Ι Μ Α Ζ Ι

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Όχι το κάθε συνδικάτο μόνο του με τους δικούς του.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1%…

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Βλεπω τα δεντρα να λυγιζουν απ τον βορια.κ βλεπω εμας. . Ετσι ζουμε. Καθε μερα έρμαια των καιρων, των αποφασεων, των…

Posted by Κλέλια Ρένεση _ Klelia Renesi Official on Monday, February 13, 2023