Στο όνομα του ράπερ Light αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας (30/01) μέσα από την εκπομπή του «Πρωινό» στον Ant1. Ο παρουσιαστής φάνηκε να γίνεται έξαλλος με το τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε ο Light στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο «Πρωινό», ο Light δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται κάποιος να πέφτει πάνω στον ράπερ και την παρέα του ποδήλατο και στην συνέχεια να τον κυνηγούν για να τον δείρουν.

Κατά τη διάρκεια του σχολιασμού του θέματος, ο Γιώργος Λιάγκας απευθυνόμενος στον ράπερ είπε μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς υπάρχει μία μειοψηφία της νεολαίας που σας ακολουθεί, η μεγάλη πλειοψηφία σας θεωρεί καραγκιόζηδες, γελοίους σας θεωρεί» και πρόσθεσε: «Εσείς κινδυνεύετε από το μυαλό που κουβαλάτε. Αυτό δεν είναι μία παραβατική συμπεριφορά; Αν πάλι είναι πλάκα, να βγει να μας το πει ο Light κι εγώ θα είμαι και ο πρώτος που θα ζητήσω συγγνώμη».

Η απάντηση του Light

Η απάντηση του Light ήρθε λίγες ώρες μετά το τέλος της εκπομπής «Πρωινό». Μέσα από μια σειρά instastories, ο Light… παρέδωσε μαθήματα δημοσιογραφίας στον Γιώργο Λιάγκα ενώ διευκρίνισε τι ακριβώς συνέβη και ξεκαθάρισε πως εκείνος και η παρέα του δεν χτύπησαν κανέναν.

«Καλημέρα στον αξιότιμο κ. Λιάγκα και σε όλα τα υπόλοιπα υπέροχα μέλη του κιτρινιστικού πάνελ εκεί στην εκπομπούλα του. Θα ήθελα να ξεκινήσω υπενθυμίζοντας σας ότι η δουλειά σας, σαν δημοσιογράφοι είναι να ενημερώνετε τον κόσμο για την αλήθεια και να αναπαράγεται τα αληθινά γεγονότα. Άσχετα που στην Ελλάδα έχουμε τα πιο διεφθαρμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην ΕΕ αλλά αυτό φαντάζομαι το ξέρετε ήδη εκεί πέρα. Πρέπει να παίρνετε τα λεφτάκια σας από εκεί που είναι να τα πάρετε. Προβάλλετε αυτό που θέλετε να προβάλλετε. Θάβετε αυτά που θέλετε να θάψετε. Δεύτερον, ο δικηγόρος μου ο κ. Κεχαγιόγλου θα περνούσε πάρα πολύ ωραία αν ξεκινούσαμε τις αγωγές εκεί στις κατσαρίδες στο πάνελ, οι οποίες με δυσφημούν και δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις με το όνομά μου, λέγοντας ότι ήμουν εγώ ή η παρέα μου ή οι φίλοι μου ήταν αυτοί που λάβανε μέρος στον καυγά και δείρανε κάποιους.

Θα σας συμβούλευα, πριν ξανά ανοίξετε το στοματάκι σας και πιάσετε το όνομά μου ή οποιουδήποτε άλλου καλλιτέχνη αυτής της μουσικής την οποία τόσο γουστάρετε σε αυτή την εκπομπή, να σκέφτεστε λίγο καλύτερα τις νομικές κυρώσεις που μπορεί να έχει για εσάς και για την εκπομπή σας, που ήδη νομίζω σας έχουν κόψει δυο φορές φέτος και το ΕΣΡ σας έχει δώσει πρόστιμα.

Τις προάλλες βλέπατε τις φωτογραφίες της 12χρονης στο κινητό σας. Παιδικό πορνό στην εκπομπή. Συγχαρητήρια κύριε Λιάγκα. Άλλη μια πρωτιά για την εκπομπή σας. Να είστε λίγο πιο έξυπνος.

Και επειδή εγώ κύριε Λιάγκα δεν τα διαβάζω από κάποιο autocue και τα έχω προετοιμασμένα από την προηγούμενη νύχτα, η λέξη που έψαχνα προηγουμένως, δεν ήταν το “έξυπνος”, ήταν να είστε λίγο πιο συνετός. Και θα σας πρότεινα επίσης να μην ηθικολογείτε, εσείς σαν ένας άνθρωπος 50 χρονών που έκανε αναπαράσταση στην εκπομπή του πώς ένας μαθητής Πανεπιστημίου ασέλγησέ πάνω στην συμμαθήτρια του, στην πλάτη της και γελούσατε όλοι εσείς οι ενήλικες που ηθικολογείτε για τη βία. Γελούσατε με ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην εκπομπή σας live on air.

Έχετε κάνει άπειρα τέτοια καραγκιοζιλίκια. Οπότε θα ήταν πολύ πιο συνετό πριν ξεκινήσετε να ηθικολογείτε να κοιτάτε λίγο τα χάλια σας στο καθρέφτη, κύριε Λιάγκα και λοιπές κατσαρίδες.

«Ποτέ δεν έχω στείλει κάποιον να σας απειλήσει, ούτε έχω ασχοληθεί με την μίζερη ύπαρξη σας»

Και για να κλείσω, κύριε Λιάγκα υπονοήσατε ότι έχω στείλει εγώ ή θα στείλω άτομα να σας τραμπουκίσουν ή να σας κάνουν κάτι. Θα ήθελα να διευκρινίσετε αύριο στην εκπομπούλα σας την κιτρινιστική ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχω στείλει κάποιον να σας απειλήσει, ούτε έχω ασχοληθεί με την μίζερη ύπαρξη σας, πέρα από τώρα που δημιουργείτε ψεύτικες επικεφαλίδες με το όνομά μου, με συκοφαντείτε πανελληνίως και σας ξαναλέω, δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να λύνω τα πάντα με τη βία όπως προτείνετε στην εκπομπή σας.

Νομικά, άμα ρωτήσετε τους νομικούς συμβούλους της εκπομπής σας θα σας πουν ότι μπορεί να έχετε μεγάλο μπελά με αυτά που κάνετε. Οπότε ασχοληθείτε με το make up της κυρίας Τσαπανίδου ή με κάποια άλλη ηλιθιότητα και σταματήστε να ηθικολογείτε γιατί δεν σας παίρνει και κανένας στα σοβαρά, καλή συνέχεια.

Οι διευκρινήσεις του Light για το περιστατικό

Εν έτει 2023, υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι που θεωρούν ότι παίρνουν αμερόληπτη ενημέρωση από την τηλεόραση, να διευκρινίσω, ότι όχι δεν έγινε κάποιο ατύχημα, δεν έπεσε κάποιος πάνω μας με ποδήλατο και τον κυνηγήσαμε και τον δείραμε. Ήταν κάποια παιδιά που κυνηγιόντουσαν, παίζανε ξύλο, έτυχε να το κάνουν δίπλα μας, μου φάνηκε αστείο γιατί ήταν παιδιά. Δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος σοβαρής σωματικής βλάβης. Δεν θα πέθαινε κάποιος ούτε θα έμενε σε κώμα. Οι μισές μπουνιές δεν έκαναν καν connect. Μου φάνηκε αστείο γιατί εκεί που έχω μεγαλώσει παίζαν μπουνιές τα παιδιάκια. Δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο δραματικό. End of story» είπε ο Light.