Όταν υπάρχει «βαριά» και σοβαρή ειδησεογραφία, το μόνο σίγουρο είναι πως οι εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων θα «τσιμπήσουν» νούμερα τηλεθέασης αφού το κοινό θέλει να ενημερωθεί, να μάθει περισσότερα και να κατευνάσει τη… δίψα και τη περιέργειά του. Αυτό το ξέρει καλά ο Γιώργος Λιάγκας. Εξάλλου, όπως λέει και ξανά λέει (και ξανά μανά λέει…) έχει ήδη στην «πλάτη» του τριάντα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας και του lifestyle.

Ο δημοσιογράφος τον τελευταίο χρόνο έχει «στήσει»… πάρτι μέσω του βήματος που έχει και αυτό δεν είναι άλλο, από το πλατό του «Πρωινού» στον Ant1. Τα σοβαρά θέματα που «σκάνε», βοηθούν τον Γιώργο Λιάγκα να «ζήσει το μύθο» του και να αποδείξει ότι δεν είναι παρουσιαστής αλλά δημοσιογράφος.

Από την Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μέχρι τις σοκαριστικές λεπτομέρειες για τους βιασμούς και την εκπόρνευση της 12χρονης από τον Κολωνό, ο Γιώργος Λιάγκας έχει κάνει φύλλο φτερό όλες τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες.

Και επειδή, έχει βάλει δυο… καρπούζια κάτω από τη μασχάλη του, το ένα της παρουσίασης και το άλλο της δημοσιογραφίας, ως σωστός παρουσιαστής διάβασε τα νούμερα τηλεθέασης και είδε πως η πρακτική του απέδωσε και η εκπομπή ανέβηκε θέσεις στον πίνακα τηλεθέασης.

Το γεγονός όμως πως καθημερινά τονίζει στον τηλεοπτικό αέρα ότι ασκεί τη δημοσιογραφία και υπενθυμίζει στους τηλεθεατές την ιδιότητα του αλλά και τα χρόνια που έχει «γράψει» είναι μια πληροφορία που όσοι τον παρακολουθούν θα μπορούσαν και να μην έχουν αφού δεν τους προσφέρει κάτι που θα τους έκανε -ας πούμε- καλύτερους ανθρώπους ή θα βοηθήσει στην εξέλιξή τους.

Οι φωνές και οι βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ «Εγώ δεν μπορώ να λέω ψέματα και ας τελειώσει η καριέρα μου» πλέον ακούγονται σχεδόν καθημερινά από το στόμα του και, εικάζω πως, οι τηλεθεατές έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με τον ανεβασμένο τόνο στη φωνή του, που δεν τους προκαλεί καμία εντύπωση ώστε να δώσουν βάση και να τον ακούσουν λίγο πιο προσεχτικά.

Ακόμα και χθες, με φόντο την σκληρή υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε μια οργισμένη καταγγελία κατά του Ηλία Μίχου τονίζοντας πως «δεν πρέπει να ξαναδεί το φως».

Λίγη ώρα πριν το ξέσπασμα του ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, κρατώντας το κινητό του στα χέρια είπε με ύφος θλιμμένο πως «ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας» αναφερόμενος στα καρέ που είχε τραβήξει ο Ηλίας Μίχος όταν βίαζε την 12χρονη και οι οποίες αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας.

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Λιάγκας επανέλαβε πως «στη φωτογραφία που ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ τέλος πάντων, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, φαίνεται να έχει και κάμερα και φαίνεται όλη η σεξουαλική πράξη και ο βιασμός με το ανήλικο, το 11χρονο».

Συνεχίζοντας, βαθιά θλιμμένος και στεναχωρημένος ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Οι φωτογραφίες που ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ, με έχουν σοκάρει, με έχουν παγώσει. Και το ξαναλέω, στις φωτογραφίες αυτές έχει βγάλει και το πρόσωπό του. Είναι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται και ο ίδιος. Ενώ το πρωί σας είπα ότι δεν φαινόταν, έτσι είχα πληροφόρηση. ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΙΔΑ».

Όπως ήταν φυσικό, ο τρόπος με τον οποίο έχει κανιβαλιστεί το θέμα του βιασμού της 11χρονης από τις εκπομπές και όλες αυτές οι «πληροφορίες» που έρχονται στο φως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αφού αντί να προστατευθεί το ανήλικο θύμα, «βιάζεται» ξανά στο βωμό της τηλεθέασης.

Συνάδελφοι του Γιώργου Λιάγκα έριξαν πάνω του τα «βέλη» τους για το γεγονός πως κάποιος του έστειλε τις φωτογραφίες της ανήλικης με αποτέλεσμα εκείνος να απολογηθεί και να κάνει προσπάθεια να τα «μαζέψει».

Το πρωί της Πέμπτης (20/10) λοιπόν, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε γι’ άλλη μια φορά στη δημοσιογραφική του υπόσταση και τόνισε πως παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα του και πως δεν έχει δει φωτογραφίες αλλά διάβασε κείμενο που αναφερόταν πως το πρόσωπο του Ηλία Μίχου φαινόταν στις φωτογραφίες.

«Είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε έτσι όπως το είπα και οφείλω να το πω. Τη μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι αγγελούδι. Ένα κοριτσάκι 11-12 χρονών, ένας μίσχος. Την έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό στο παρελθόν. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ σε καμία περίπτωση όλα αυτά που αποτελούν, αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις. Όμως, μου έρχεται ρεπορτάζ. Κι όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία. Να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Μήπως όμως τελικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας είπε ψέματα για να «τσιμπήσει» νούμερα τηλεθέασης ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας;