Το θέμα της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star Channel με αφορμή το γεγονός πως δημοσιογράφοι εκπομπών ανέφεραν στον «αέρα» πως έχουν δει τις φωτογραφίες τις οποίες είχε τραβήξει ο Ηλίας Μίχος όταν βίαζε την 12χρονη και οι οποίες αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας της υπόθεσης.

«Θα σας δώσω μια συμβουλή. Όσοι έχετε στα χέρια σας τη δικογραφία της 12χρονης και έχετε δει φωτογραφίες, αυτές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ότι κατέχει κάποιος αυτό το υλικό είναι ποινικό αδίκημα που δεν το εξαιρεί η δημοσιογραφική δεοντολογία. Παραμένει κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σας το λέω συμβουλευτικά, επιτρέψτε μου, γιατί έχω χειριστεί τέτοιες υποθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

«Λέτε για τις φωτογραφίες που έγιναν αναφορές από συναδέλφους ότι τις έχουν δει. Να σας ρωτήσω κάτι εάν εσείς γνωρίζετε. Αυτές οι φωτογραφίες είναι στη δικογραφία;» αναρωτήθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη. Οι συνεργάτες της, την ενημέρωσαν πως όντως οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας και τότε εκείνη συμπλήρωσε πως: «εμείς δεν τις έχουμε δει και κάποια στιγμή χθες ρώτησα και τον Πέτρο Κουσουλό, είστε παρόντες όλοι, αν έχει κάτι από αυτές και μου είπε όχι. Γιατί, λέω, συνάδελφοι είναι με το κινητό και λένε ότι έχουν φωτογραφίες».

Τι αναφέρει ο νόμος

«Η αλήθεια είναι πως ο κάθε δημοσιογράφος έχει στα χέρια του όλο το υλικό το δημοσιογραφικό, από πού είναι η πηγή του καθένα αφορά στην ελευθερία του τύπου και όχι μόνο» υπογράμμισε η Ζήνα Κουτσελίνη και ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου θέλησε να την ενημερώσει πως: «Δεν εξαιρείται από την ελευθερία του τύπου η κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Δεν έχει καμία εξαίρεση» τόνισε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως «απαγορεύεται να το κατέχει» και στην συνέχεια διάβασε τον νόμο σχετικά με την παιδική πορνογραφία.

«Αυτή την κουβέντα την κάνουμε, για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι και όχι μόνο ένας που έχουν πει δημόσια ότι στα χέρια τους την ώρα του ζωντανού έβλεπαν τις φωτογραφίες και φρίκαραν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπομπή στη συνέχεια. Άρα αυτοί που τις έχουν δει κανονικά διώκονται» κατέληξε η Ζήνα Κουτσελίνη η οποία αν και δεν έκανε σαφή αναφορά στον Γιώργο Λιάγκα, τον «φωτογράφισε» καθώς εκείνος ήταν χθες με το κινητό στο χέρι και είπε πως είδε τις φωτογραφίες.