Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Φωτεινή Βελεσιώτου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για το μπάσκετ, για την αγροτική ζωή και τα χρόνια ως δασκάλα. «Όταν έχει τραγούδι μου το ραδιόφωνο, αλλάζω σταθμό. Προτιμώ να ακούσω άλλους συναδέλφους», είπε μεταξύ άλλων η κα Βελεσιώτου.

Αναφορικά με την φοιτητική της ζωή και την αγάπη της για το μπάσκετ η ερμηνεύτρια ανέφερε: «Πηγαίναμε 3 το πρωί και παίζαμε μπάσκετ. Ως φοιτήτρια ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, δεν ξέρω αν θα έκανα καριέρα στο μπάσκετ. Με κέρδισε το “δασκαλίκι”. Καλή παίκτρια ήμουν αλλά όχι κάτι το φοβερό. Τραγουδούσα παράλληλα με το σχολείο, πίστεψα ότι ολοκλήρωσα ως δασκάλα. Πήρα μειωμένη σύνταξη, ήθελα να ξεκουραστώ» σημείωσε.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή ως δασκάλα. «Έρχονται πολλοί μαθητές μου να με δουν, είναι 40 χρόνων πια. Στο σχολείο που ήμουν δασκάλα, τους μάθαινα γραμματική μέσω του τραγουδιού».

Για το τραγούδι η σπουδαία ερμηνεύτρια είπε πως τραγουδούσε για 21 χρόνια αλλά δεν ήθελε να κάνει δίσκο. «Μου αρέσει να τραγουδάω, το στούντιο είναι απρόσωπο», είπε και πρόσθεσε:« Δεν κάνω πια αγροτικές εργασίες, με τον πρώην άνδρα μου είχαμε ένα χωράφι με μπαξέδες, κότες, πάπιες, κουνέλια, περιστέρια, φραγκόκοτες. Ένας κύριος μου είπε πως έκοψε το τσιγάρο, για να μαζεύει λεφτά να έρχονται να με βλέπει» ανέφερε η ερμηνεύτρια.

Στη λαϊκή σήμερα ένας μανάβης μου είπε δεν έχω λουλούδια να σου δώσω και μου έδωσε 3 καρότα. Θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να τραγουδάω λιγότερο και να ταξιδεύω. Η Νατάσα Μποφίλιου να κάνει αυτό που γουστάρει και να είναι αυτή που είναι» τόνισε.

Κλείνοντας, ο Φωτεινή Βελεσιώτου είπε: «Όταν έχει τραγούδι μου το ραδιόφωνο, αλλάζω σταθμό. Προτιμώ να ακούσω άλλους συναδέλφους».