Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς και αναφέρθηκε στους «γεροντοέρωτες», το θέατρο, την πρόσφατη ένταση έξω από τα δικαστήρια ανάμεσα σε εκείνον και τους δημοσιογράφους, τον χαρακτηρισμό «κούκλα μου» αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Στην εποχή τη δική μου είχαμε έναν τρόπο για να συμπεριφερόμαστε στις γυναίκες, ο οποίος περιείχε πολλά κοσμητικά επίθετα που τις ήταν πραγματικά αφιερωμένα. Όταν λέγαμε σε μία γυναίκα “κούκλα μου”, τη βλέπαμε σαν κούκλα και το εννοούσαμε. Και δεν εννοούσαμε κάτω από αυτό τίποτα άλλο» ανέφερε αρχικά ο Τάσος Χαλκιάς και πρόσθεσε: «Ακούω κάτι λέξεις που ηχούν στα αυτιά μου περίεργα. Δε μπορώ να αντιληφθώ την έννοια του σεξισμού, όταν λέω σε κάποια κοπέλα “κούκλα μου, τι όμορφη που είσαι;”, ότι αυτό είναι σεξιστικό, απαγορευτικό και αισχρό μόνο και μόνο επειδή το 2022 οι Έλληνες πρόσθεσαν ακόμη μία λέξη στο λεξιλόγιό τους».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο περιστατικό με τους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια, ο Τάσος Χαλκιάς απάντησε: «Συγκεντρωθείτε λιγάκι. Να βγάλεις μία είδηση αλλά μη με ρίξεις και κάτω. Εσείς με εκνευρίσατε, οπότε πάρτε την ευθύνη που σας ανήκει».

Για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ο ηθοποιός ανέφερε: «Πάντα είναι δυσάρεστη κατάσταση, όταν για έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις ζήσει μέσω του επαγγέλματος πάρα πολλά πράγματα, να βρίσκεται στο εδώλιο και εσύ να μαρτυρήσεις ορισμένα πράγματα για αυτόν. Ο Πέτρος για μένα ήταν αγαπητός άνθρωπος πάνω στη δουλειά και για πολλά ζητήματα αλλά για κανένα από αυτά που κατηγορείται».

«Όταν ακούω για γεροντοέρωτες παθαίνω δερματικό»

Σε ότι αφορά τη σύζυγό του και την αγάπη που τρέφει για εκείνη, ο Τάσος Χαλκιάς ανέφερε: «Ένα ζευγάρι αποκλείεται να είναι συνεχώς αγκαλιασμένο, όταν μετράει 50 χρόνια. Υπήρχει και η ζέστη κάποα στιγμή ή το κρύο που θέλεις άλλη μια κουβέρτα. Είσαι αγαπημένος με έναν άνθρωπο αν καταφέρεις να διατηρείς την αγάπη, τη στοργή, την εκτίμηση και το νοιάξιμο. Αυτό λέγεται αγάπη και με αυτή την έννοια, όσο ζω και μπορώ, θα είμαι με τη γυναίκα μου. Αυτό που λέμε “έρωτας” όμως, δεν υπάρχει 50 χρόνια. Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι προνόμιο των νιάτων. Όταν ακούω για γεροντοέρωτες παθαίνω δερματικό».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, δεν συμφωνεί με τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ενός άνδρα και μιας γυναίκας. «Ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία δεν θα κοιτάξει μια γυναίκα της ηλικίας του, θα κοιτάξει μια νεότερη. Που πας; Με ποιον τρόπο θα την ικανοποιήσεις; Δεν μπορεί ένας άνθρωπος μετά τα 60 να ανταποκριθεί στον έρωτα ούτε βιολογικά, ούτε συναισθηματικά. Ένα πλάσμα μπορεί να το αγαπήσει. Το γήρας αρχίζει κάπου γύρω στα 26. Εγώ αισθάνομαι 14», είπε.