Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς του Mega «Maestro», ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα τα εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη οπότε και μίλησε για το ρόλο του στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

«Περιμένουμε την πρεμιέρα του Maestro, γιατί έχουμε αγωνία, καθώς έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το τέλος των γυρισμάτων. Στην αρχή κάνεις λίγο τον διστακτικό στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για να μη φανείς εύκολος, αλλά είναι ψέμα, γιατί αν σε κάποιον έχω εμπιστοσύνη είναι στον Χριστόφορο. Το Maestro είναι μία μεγάλη παράγωγη με υψηλό budget για τα ελληνικά δεδομένα και αυτό σου δίνει την πολυτέλεια να δουλεύεις σαν άνθρωπος», είπε αρχικά ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Στη συνέχεια ο Αντίνοος Αλμπάνης αναφέρθηκε στις διάφορες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει σε γυρίσματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του: «Μου έχει τύχει να κάνω γυρίσματα με τεχνητή βροχή, έξω να έχει -10 βαθμούς και η βροχή που έπεφτε πάνω μου ήταν σαν κρύσταλλος. Μου έχει τύχει να φορέσω μουχλιασμένα ρούχα επειδή κάποιος δεν φρόντισε να τα πάει στο καθαριστήριο!».

Ο Αντίνοος Αλμπάνης περιέγραψε τον χαρακτήρα που υποδύεται ως τον πιο ήσυχο ήρωα, ο οποίος ξέρει τα πάντα για όλους στο νησί: «Επειδή ο Μιχάλης έχει ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί, κυρίως βλέπουμε τις πιο σκοτεινές του πλευρές. Οι φωτεινές πλευρές του Μιχάλη είναι όταν συναναστρέφεται τη Σοφία, ένα μεγάλο έρωτα που έχει στο νησί, ένα απωθημένο, γιατί αγάπησε το λάθος άνθρωπο».

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στον Μιχάλη και τον Αντίνοο; «Πράγματι υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στον Αντίνοο και τον Μιχάλη της σειράς. Στην καθημερινότητά μου με ενοχλεί που οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον καθόλου υπομονή, έχουν πολλά νευρά και θυμό… Προσπαθώ να μην θυμώνω, πληρώνω κάθε εβδομάδα τον ψυχίατρο μου για να μη θυμώνω. Κάνω ψυχανάλυση εδώ και 3-4 χρόνια».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις σχέσεις του, τονίζοντας πως το χειρότερο πράγμα που είχε κάνει ήταν να φύγει διακοπές αντί να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ξεκίνησε τη ψυχανάλυση όταν αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τον βοηθάει να βλέπει πολύ πιο ψύχραιμα τις καταστάσεις: «Η περίοδος επιτήρησης για το λέμφωμα κρατάει περίπου μία πενταετία και έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια. Κάθε φορά που θα πάω για τις αξονικές και τις εξετάσεις μου δεν νιώθω ότι πρόκειται για μία όμορφη και ευχάριστη μέρα, ειδικά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Τώρα που οι εξετάσεις μου είναι ανά εξάμηνο, νιώθω λίγο πιο άνθρωπος».

Ο Αντίνοος Αλμπάνης αναφέρθηκε και στη σχέση του που έχει με το σώμα του και το γυμνό: «Πίσω από τις αναρτήσεις με το γυμνό μου σώμα στο Instagram υπάρχει μία αγάπη, μία αποδοχή, μία εξοικείωση με αυτό που είμαι. Οι προπονήσεις που κάνω δεν είναι μονό για λογούς ματαιοδοξίας, αλλά για να είμαι συνεπής στην απαιτητική δουλεία που κάνω. Δεν είναι αυτοσκοπός να βγάλω μία φωτογραφία χωρίς μπλούζα. Πάντα κάποιος άλλος με φωτογραφίζει, βλέπω τη φωτογραφία και λέω ας τη βάλω».