Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ δεν θα λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», όταν ανακηρυχθούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα αντίστοιχα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ανέφερε μια πηγή, σύμφωνα με τη Daily Mail. O 3χρονος Άρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ θα γίνουν και επίσημα πρίγκιπας και πριγκίπισσα το επόμενο διάστημα, τίτλους που θα τους απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος.

Ωστόσο, μια αναφορά υποστηρίζει ότι μετά από ένταση στις συνομιλίες μεταξύ του νέου βασιλιά και των Σάσεξ τις τελευταίες ημέρες, οι τελευταίοι είναι «έξαλλοι» που τα παιδιά τους δεν θα πάρουν τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Χάρι και Μέγκαν φέρεται να είπαν ότι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου, έχουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας», δήλωσε μία πηγή στη Sun.

«Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά έχουν γίνει έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας. Κι αυτό επειδή οι ίδιοι δεν εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, που περιόρισαν ωστόσο τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας». Η Μέγκαν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Άρτσι λόγω της φυλής του. Όταν ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό γι’ αυτήν να τον αποκαλούν πρίγκιπα, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημά της δεν αφορά το «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων.

Οι ίδιοι οι Σάσεξ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον δικό τους βασιλικό τίτλο μετά την παραίτησή τους από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για μια ζωή στο Λος Άντζελες, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για αφαίρεση των τίτλων του δούκα και της βασίλισσας.