Στις μέρες μας οι περισσότεροι μιλούν ανοιχτά για το σεξ, κυρίως στα social media. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν και κάποιοι που δηλώνουν ανοιχτά πως δεν τους απασχολεί και πολύ το θέμα και βρίσκουν την ευχαρίστηση σε άλλα πράγματα, απέχοντας από το σεξ. Ένα άτομο με αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, δεν καταλαβαίνει το hype για το σεξ. Οι ασέξουαλ είναι άτομα που δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη και δεν έχουν την ανάγκη να αναπτύξουν ερωτικούς δεσμούς. Βέβαια, το asexuality εκφράζεται διαφορετικά σε κάθε άτομο. Έτσι, υπάρχουν ασέξουαλς που δημιουργούν επιτυχημένες σχέσεις αλλά ο έρωτας δεν τους αγγίζει….

Στην διάσημη πλατφόρμα του TikTok, αρκετές «καυτές» γυναίκες ποζάρουν σέξι, χωρίς όμως να δηλώνουν fun του σεξ. Ολοένα λοιπόν και περισσότερες γυναίκες «Gen Z» που ταυτίζονται ως ασέξουαλ, αναφέρουν πως το να είσαι «hot» δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το σεξ.

Η σέξι μου εμφάνιση δεν έχει να κάνει με το να έλκομαι ή αν προσελκύω κάποιον» είπε η σεξοβόμβα, Jaiye Pierre, μια 20χρονη influencer από το Μανχάταν στην The Post. Η μελαχρινή καλλονή με τους περισσότερους από 82.700 ακολούθους στο TikTok ως ασέξουαλ ή «άσσος» – ένα άτομο με μικρή έως καθόλου σεξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον να έρθει κοντά με άλλους ανθρώπους. Κάτι που όπως υποστηρίζει, πλέον δεν είναι ασυνήθιστο.

Η ασεξουαλικότητα, η οποία βάζει το «Α» στο LBGTQIA+, έχει γίνει ευρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο στο TikTok, τα hashtags #Asexual και #AsexualPride έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια και 86,5 εκατομμύρια αντίστοιχες αναφορές.

Για την Αγγλίδα Rose Amie Butler, το σεξ ήταν πάντα σαν αγγαρεία. Ακόμη και όταν απέκτησε το αγόρι των ονείρων της στα 23 της, δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του.

«Ήταν τεράστιο πράγμα για μένα να το συνειδητοποιήσω. Για πολύ καιρό, δεν ήθελα να το δεχτώ», είπε , η 25χρονη Butler στην The Post. «Έτσι, έψαξα στο Google: «Γιατί δεν θέλω να κάνω σεξ;», κάτι που με οδήγησε στην ασεξουαλικότητα. Πριν από αυτό, απλώς πίστευα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα».

Με περισσότερους από 18.000 ακόλουθους στο TikTok, η μελαχρινή έγινε πρόσφατα viral, σημειώνοντας περισσότερες από 763.000 προβολές σε ένα βίντεο που εξηγούσε τι σημαίνει να μην θέλεις σεξ. Η Βρετανίδα μάλιστα ταυτίζεται και ως ντεμισεξούαλ ή ως άσσος ντεμί, καθώς και ως γκρίζα ασέξουαλ. Το να είναι «ντεμί άσος» σημαίνει ότι δεν βιώνει σεξουαλική έλξη προς τους άλλους μέχρι να δημιουργηθεί ένας συναισθηματικός δεσμός. Οι «γκρι» απλά δεν είναι εντελώς αντίθετοι.

Μια μεγάλη παρανόηση είναι ότι οι ασέξουαλ δεν κάνουν σεξ ή ότι έχουμε χαμηλή λίμπιντο», είπε η Butler . «Οι Άσσοι μπορεί να έχουν υψηλή λίμπιντο». Μάλιστα είπε ότι οι ακόλουθοί της της λένε πως δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο άτομο ή θα την καθησυχάσουν λέγοντάς της ότι είναι όμορφη.

Αλλά τα έχουν κάνει όλα λάθος, είπε. Η ασεξουαλικότητα δεν σχετίζεται απαραίτητα με την πλήρη έλλειψη σεξουαλικής ορμής ή την αδυναμία να νιώσεις διέγερση. Για αυτήν, είναι θέμα βαθμού: Έχει μειωμένη αίσθηση σεξουαλικής έλξης προς τους άλλους και αδιαφορία για τη σωματική πράξη του σεξ. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην επιθυμία της να νιώθει καλά με τον εαυτό της όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη. «Δεν είμαι πάντα όμορφη ή σέξι για τους άλλους – Στο 99% των περιπτώσεων το κάνω μόνο για εμένα», είπε.

Ακόμα μία, η Leorah Wood, μια stand-up comedian χρησιμοποιεί το χιούμορ της ως όπλο ενάντια στα τρολ που την αμφισβητούν για τον… προσανατολισμό της – ειδικά σε εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder και το Hinge, όπου αναζητά συντροφιά. «Έχω λάβει μηνύματα από τύπους όπως, «Ω, δεν με γνώρισες ακόμα, θα σου το φτιάξω», είπε η 23χρονη Wood, 23, όταν αποκαλύπτει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Όταν συναντώ τέτοιους ανθρώπους, συνήθως απαντώ σαρκαστικά, «Αλήθεια; Νομίζεις ότι είσαι τόσο καλός; Τόσο καλός, που θα “αλλάξεις τη σεξουαλική μου ταυτότητα”;» γέλασε.

Από νεαρή ηλικία, η Wood, με καταγωγή από το Μπέβερλι της Μασαχουσέτης, αναγνωρίστηκε ως στρέιτ. Όμως, σε αντίθεση με άλλα κορίτσια στην εφηβεία τους, δεν είχε ποτέ ενθουσιασμό με τα μέλη της μπάντας αγοριών ή τους χαριτωμένους τύπους που περνούσαν στο δρόμο. Το φθινόπωρο του 2019, κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της ως φοιτήτριας θεάτρου στο NYU Tisch, ανακουφίστηκε όταν ανακάλυψε τον όρο για τη σεξουαλικότητά της.

Και τώρα, με χιλιάδες οπαδούς στο TikTok, το Instagram και το YouTube, η Wood σχολιάζει ασεξουαλικά ανέκδοτα στο διαδίκτυο και τις ζωντανές εκπομπές της.

«Λατρεύω την προσοχή», είπε στη The Post, χλευάζοντας τους επικριτές της. «Για μένα είναι είναι σημαντικό απλώς να γνωρίζω ότι φαίνομαι όμορφη και νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου και την ικανότητά μου να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν» είπε.

Η Βρετανίδα μοντέλο εσωρούχων Yasmin Benoit, θέλει να τραβήξει την προσοχή μέσω των σέξι φωτογραφίσεων της για να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο, πιο κατανοητό για τους ασεξουάλ όπως η ίδια.

«Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου ως παράδειγμα της διαφορετικότητας – η ασεξουαλικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση και δεν φαινόμαστε όλοι ίδιοι», είπε στο The Post. Η Benoit λέει ότι ποτέ δεν επιθυμούσε να φιλήσει άλλο άτομο και ταυτίζεται ως άσος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βιώνει την επιθυμία για ερωτικές σχέσεις.