Μια νεαρή Βρετανίδα μιλάει ανοιχτά για την ασεξουαλικότητά της, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει σεξ εδώ και χρόνια και ότι θα μπορούσε να περάσει ευτυχισμένη το υπόλοιπο της ζωής της, χωρίς αυτό. Η 25χρονη Amie Butler, είπε επίσης ότι οι επικριτές της, την κάνουν να νιώθει άβολα όταν επιμένουν πως δεν έχει βιώσει ακόμα μια καλή σεξουαλική πράξη και ότι είναι «πολύ καυτή» για να είναι πραγματικά ασέξουαλ.

«Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν οι άνθρωποι λένε και πιστεύουν αυτά τα πράγματα», παραδέχτηκε η Butler σε συνέντευξή της στν Daily Star. «Στο τέλος της ημέρας είμαι αυτή που είμαι και ότι μπορώ να το αποδεχτώ, μου αρκεί» ανέφερε.

Η 25χρονη άρχισε να ταυτίζεται ως ασέξουαλ πριν από δύο χρόνια, αφού συνειδητοποίησε ότι τα συναισθήματα που είχε για τον φίλο της, δεν της προκαλούσαν καμία επιθυμία για σεξ.

@amiebutler66

Reply to @itisfex ASEXUAL EXPLINATION!!!! 🏳️‍🌈 please if you want me to go deeper into anything as this was quite brief then let me know💕

♬ original sound – Amie Butler

«Έβγαινα ραντεβού με τον συγκεκριμένο άντρα και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κοιμηθώ μαζί του, παρόλο που ήταν όλα όσα έψαχνα», θυμάται. «Αυτό με έκανε να ερωτηθώ αν ήθελα ποτέ να κοιμηθώ με κανέναν και η απάντηση ήταν, όχι».

«Πάντα το έβρισκα λίγο αγγαρεία ή κάτι που θα έπρεπε να κάνω γιατί όλοι οι άλλοι το κάνουν» πρόσθεσε. Τότε ήταν που η Butler άρχισε να ψάχνει για την ασεξουαλικότητα στο διαδίκτυο και είπε ότι αρχικά σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι ταίριαζε σε αυτή την κατηγορία.

«Απλώς νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα» είπε και συμπλήρωσε πως «ήταν μια αρκετά μεγάλη και σκληρή διαδικασία. Πάλευα ψυχικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» παραδέχτηκε. Με τον καιρό, ωστόσο, η Μπάτλερ άρχισε να ασπάζεται την ασεξουαλικότητα της και τόνισε: «Αν το σεξ γινόταν παράνομο αύριο, νομίζω ότι θα ένιωθα λίγο ανακούφιση».

@amiebutler66

‘Being straight and cisgender is not the only ‘norm’, because sexual and romantic attraction are seen as ‘normal’ too. Asexuals are here and queer and we should be able to be proud as everyone else.’- Latonya pennington 👏🏼 🏳️‍🌈 #pride #asexual #ace #aceawareness #lgbtqia #lgbt #fyp #foryou

♬ Tell me something that will piss me off – Artimus Wolz

Η 25χρονη εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βγει ραντεβού και τελικά να βρει το σύντροφο της ζωής της ενώ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κάνει ξανά σεξ – αν και η επιθυμία μπορεί να μην υπάρχει.

Αν πρόκειται να ξεκινήσει μια σχέση, υποστήριξε ότι θα είναι σημαντικό για τον σύντροφό της να δείξει κατανόηση και στήριξη. Προς το παρόν, η Butler έχει ξεκινήσει τον δικό της λογαριασμό στο TikTok για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον προσανατολισμό τους και να μην νιώθουν «στιγματισμένοι».

Η Βρετανίδα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 18.000 ακολούθους στην εφαρμογή, όπου βοηθά τους άλλους να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι δεν θέλουν ποτέ να ξετρελαθούν.

Για όσους παλεύουν με την ασεξουαλικότητά τους, ο Μπάτλερ είπε: «Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το αποδεχτεί. Είμαι ακόμα στη διαδικασία να το αποδεχτώ, αλλά υπόσχομαι ότι θα γίνει πιο εύκολο».