Μία συνταγή γεμάτη βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες που μαζί με κάποιο τυρί χαμηλών λιπαρών και μιας σαλάτας αποτελεί ιδανικό μεσημεριανό – ή και βραδινό σε μικρότερη ποσότητα.

Υλικά (25-30 τεμάχια)

  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 καρότο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 ασπράδια
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί light, τριμμένο
  • 250 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμάς

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια και τη γλυκοπατάτα σε πολυκόφτη.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών τα ασπράδια, το τυρί και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Συνεχίζουμε με την αλεσμένη βρώμη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βήμα 4: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά.

Tip: Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού και απολαμβάνουμε ένα θρεπτικό γεύμα, πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Διατροφική αξία ανά 5 κεφτεδάκια

  • Ενέργεια: 260 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7,8 γρ.
  • Λιπαρά: 6,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI