Μία συνταγή γεμάτη βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες που μαζί με κάποιο τυρί χαμηλών λιπαρών και μιας σαλάτας αποτελεί ιδανικό μεσημεριανό – ή και βραδινό σε μικρότερη ποσότητα.
Υλικά (25-30 τεμάχια)
- 3 κολοκυθάκια
- 1 καρότο
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 ασπράδια
- 150 γρ. κίτρινο τυρί light, τριμμένο
- 250 γρ. αλεσμένη βρώμη
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κουρκουμάς
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια και τη γλυκοπατάτα σε πολυκόφτη.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών τα ασπράδια, το τυρί και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Συνεχίζουμε με την αλεσμένη βρώμη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Βήμα 4: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά.
Tip: Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού και απολαμβάνουμε ένα θρεπτικό γεύμα, πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη.
Διατροφική αξία ανά 5 κεφτεδάκια
- Ενέργεια: 260 kcal
- Υδατάνθρακες: 24,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7,8 γρ.
- Λιπαρά: 6,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI