Ο Α’ Ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (10/05) στο Pala Olimpico του Τορίνο της Ιταλίας. Πρώτη στην σκηνή ανέβηκε η Ronela Hajati, η εκπρόσωπος της Αλβανίας η οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί της Eurovision. Η τραγουδίστρια Ronela Hajati άνοιξε το διαγωνιστικό κομμάτι του Α’ ημιτελικού της Eurovision με το τραγούδι «Sekret».

Η εντυπωσιακή Ronela Hajati εμφανίστηκε στην σκηνή με ένα αποκαλυπτικό ροζ σύνολο και συνοδευόταν από τέσσερις ημίγυμνους άνδρες και μια χορεύτρια οι οποίοι την πλαισίωναν στη χορογραφία του τραγουδιού.

«Europe make some noise» ήταν οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα της αλβανικής συμμετοχής στη φετινή Eurovision και η Ronela Hajati όντως κατάφερε να κάνει… θόρυβο.

Το τραγούδι της ήταν ιδιαίτερα ξεσηκωτικό και είχε στίχους στα Αλβανικά, στα Αγγλικά και στα Ισπανικά. Στο τέλος της ερμηνείας της, η Ronela Hajati σχημάτισε με τα χέρια της τον αετό, δηλαδή το εθνικό σύμβολο της Αλβανίας της.

Αν και το τραγούδι της Ronela Hajati ήταν αυτό που είχαν ξεχωρίσει οι fans της Eurovision τελικά η 32χρονη τραγουδίστρια δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για την επόμενη φάση της Eurovision.

Ronela Hajati: Οι δυο λόγοι που της στέρησαν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της Eurovision

Με δυνατό ήχο, εντυπωσιακή χορογραφία και ωραία φωνή, η Ronela Hajati είχε όλα τα προσόντα να περάσει στην επόμενη φάση της Eurovision. Ίσως και γι’ αυτό να θεωρείτο ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού. Αυτό τελικά δεν έγινε και η Ronela Hajati δεν πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Δυο, φαίνεται πως είναι οι λόγοι που η Ronela Hajati δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο «φως» και τους απαιτούμενους πόντους για να περάσει στην επόμενη φάση της Eurovision. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Ο πρώτος λόγος είναι πως της είχαν γίνει συστάσεις να αλλάξει τη χορογραφία της μετά την πρώτη πρόβα, η Ronela Hajati όμως κράτησε τη χορογραφία της ίδια.
  • Και ο δεύτερος λόγος είναι πως στο τέλος της παρουσίασης του τραγουδιού τους στο Α’ Ημιτελικό σχημάτισε με τα χέρια της τον αετό, που θεωρείται εθνικιστικό σύμβολο για πολλούς.

Τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε η Ronela Hajati

Αρνητικά σχόλια δέχθηκε η Ronela Hajati μετά την εμφάνιση της στο Pala Olympico του Τορίνο. Οι στιλιστικές της επιλογές, η προκλητική χορογραφία και ο αετός που σχημάτισε με τα χέρια της στο τέλος του τραγουδιού τους δέχθηκαν πληθώρα αρνητικών σχολίων.

Πώς αντέδρασε η Ronela Hajati

Μπορεί η Ronela Hajati να μην κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Eurovision ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου και να απογοήτευσε όσους την ήθελαν μέχρι και νικήτρια, η ίδια φαίνεται όμως να μην δυσαρεστήθηκε με αυτήν την εξέλιξη.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Ronela Hajati έστειλε το δικό της μήνυμα στους θαυμαστές της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

«Ακόμη κι αν περνούσα στον τελικό θα ήμουν τελευταία, το ξέρω. Όμως, η αγάπη που έλαβα ήταν τεράστια. Κέρδισα τη Eurovision γιατί κέρδισα το κοινό. Και το κοινό είναι πάντα σωστό. Σας αγαπώ», ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία της μαζί με τα μέλη της αλβανικής αποστολής η Ronela Hajati.

Ποια είναι η Ronela Hajati που έκανε… θόρυβο

Η Ronela Hajati είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Οι θαυμαστές της την αποκαλούν μόνο με το μικρό της όνομα.  Η Ronela Hajati γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τίρανα και ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από μικρή ηλικία ενώ περνώντας τα χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται ακόμα πιο ενεργά με τη μουσική.

Το 2021, η Ronela Hajati κέρδισε την 60η διοργάνωση του Festivali i Këngës, η οποία είναι ο διαγωνισμός επιλογής της συμμετοχής που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision, και ορίστηκε ως εκπρόσωπος του φετινού διαγωνισμού.

Η Ronela Hajati τραγούδησε το «Sekret» στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ένα τραγούδι το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε ως σινγκλ στις 5 Μαρτίου 2022, και το συνέθεσε και το έγραψε η ίδια.