Ο κωμικός Ντέιβ Σαπέλ δέχτηκε επί σκηνής επίθεση από ένα μέλος του κοινού την Τρίτη (3/5) το βράδυ κατά τη διάρκεια της ζωντανής του παράστασης στο Hollywood Bowl. Ο κωμικός, 48 ετών, εμφανιζόταν στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Netflix Is A Joke», όταν ξέσπασε χάος γύρω στις 22:45, προς το τέλος του stand-up show, σύμφωνα με μάρτυρες.

Το βίντεο δείχνει τον Σαπέλ να στέκεται στη σκηνή, ενώ ένα άτομο του επιτίθεται και τον ρίχνει στο έδαφος. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο επιτιθέμενος πέφτει στο έδαφος από την ασφάλεια. Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανταποκρίθηκε στο περιστατικό, σύμφωνα με το ABC7.

Λίγα λεπτά μετά το απρόκλητο μαρκάρισμα, ο καλεσμένος της κωμωδίας Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε τον Σαπέλ, πριν πει: «Will, εσύ ήσουν;». Ο Ροκ αναφέρθηκε στο περιβόητο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ, αφού είχε κάνει ένα αστείο για την απώλεια μαλλιών της συζύγου του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ.

Ντέιβ Σαπέλ

Μετά το περιστατικό, ο Chappelle φάνηκε να συνεχίζει την εκπομπή.

Ο Τζέιμι Φοξ έτρεξε σε βοήθεια

Αργότερα ο Σαπέλ είπε στο κοινό: «Δεν ξέρω αν αυτό ήταν μέρος της παράστασης. Έπιασα το πίσω μέρος του κεφαλιού αυτού του τύπου, τα μαλλιά του ήταν σπογγώδη, απορροφητικά».

Ο επιτιθέμενος μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο αφού υπέστη τραύματα. Σε ένα βίντεο του Twitter, ο ύποπτος φαίνεται να βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα φορείο με τον αγκώνα του στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η ασφάλεια έσπευσε και άρχισε να χτυπάει και να κλωτσάει τον επιτιθέμενο στον Chappelle. Σε άλλο βίντεο, ο Σαπέλ ευχαρίστησε τον Τζέιμι Φοξ που έσπευσε να τον βοηθήσει, λέγοντας: «Ακούστε, θέλω απλώς να πω ότι πέρασα απίστευτα. Το κάνω αυτό 35 χρόνια και μόλις χτύπησα έναν τύπο στα παρασκήνια. Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό», πρόσθεσε. Αφού ο Φοξ έφυγε από τη σκηνή, ο Σαπέλ είπε στο κοινό: «Συγκεντρωθείτε όλοι».

Ένα μέλος του κοινού, ο Jayvee Vincent, δήλωσε στην Post ότι το κοινό νόμιζε ότι ήταν μέρος της παράστασης. «Καθώς παρακολουθούσαμε το τέλος της παράστασης ο Dave είχε το μικρόφωνο και καθώς παρουσίαζε το αγαπημένο του συγκρότημα για να ανέβει στη σκηνή και να παίξει, κάποιο τυχαίο άτομο όρμησε πάνω του σαν ποδοσφαιριστής και του έκανε τάκλιν στη σκηνή», είπε στην Post.