Ο Νίκος Καντερές «μετράει» 52 χρόνια στην πρόβλεψη του καιρού και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» για την επαγγελματική του πορεία, την τηλεόραση αλλά και τη ζωή του δίπλα στα εγγόνια του.

«50 χρόνια και, ασχολούμαι με τον καιρό. Το 1975 η ΥΕΝΕΔ πρότεινε στην ΕΜΥ να βγει μετεωρολόγος να λέει τον καιρό, κάναμε δοκιμαστικό και βγήκα. Το δελτίο καιρού τότε έβγαινε 4 φορές το μήνα. Ήμουν ντροπαλός αλλά όχι διστακτικός, δεν έβγαινα έξω για να μη με γνωρίσει ο κόσμος» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Καντερές.

«Όταν έβγαινα έξω με αποκαλούσαν “ο καταιγίδας”. Η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε στην μετέπειτα ζωή μου. Υπήρχαν παλιά προβλέψεις που δεν έβγαιναν, η πρόβλεψη άρχισε να παίρνει ώθηση όταν μπήκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές» είπε στην συνέχεια ο μετεωρολόγος και πρόσθεσε: «Θυμάμαι πως με τις δύσκολες χιονοπτώσεις με πήρε το “100” από το σπίτι για να πάω στην υπηρεσία. Όταν έλεγα τον καιρό πρόσεχα να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο καιρός. Να ενημερώνω, χωρίς να ξεσηκώνω τον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση».

Νίκος Καντερές: «Λύγισε» στην κάμερα – «Με έχει στεναχωρήσει η Μάνδρα και το Μάτι – Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα»

Ο Νίκος Καντερές στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Μάτι και την Μάνδρα και δεν κατάφερε να κρύψει την συναισθηματική του φόρτιση. «Αυτά που με έχουν στεναχωρήσει είναι η Μάνδρα και το Μάτι. Δεν ήμουν ενεργός ως μετεωρολόγος, ούτε ως βουλευτής. Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα και εκ των προτέρων και στη διάρκεια», τόνισε ο Νίκος Καντερές εμφανώς συγκινημένος και πρόσθεσε: «Το 1978 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με είχε δει και μου είχε πει “πιο ψηλός φαίνεσαι στην τηλεόραση”. Είχα την ανοχή της οικογένειάς μου, γιατί έλειπα πολλές ώρες, είχα την συμπαράσταση της γυναίκας μου, δε θα έκανα τίποτα αν δεν την είχα. Τώρα πια ασχολούμαστε με τη γυναίκα μου με τα παιδιά και τα εγγόνια».