Όπως όλοι μας, οι απανταχού celebrities χρειάζονται κάπου να φάνε, να κοιμηθούν, να ζήσουν και να αγαπήσουν, μακριά από τα αδιάκριτα και επικριτικά βλέμματα του κόσμου. Χρειάζονται τοίχους για να τους περιβάλλουν και μια στέγη για να τους προστατεύει, ακόμη κι όταν αυτό ακολουθεί τις ιδιαιτερότητες και τα περίεργα γούστα του καθένα και έχει ως αποτέλεσμα κάποια από τα πιο περίεργα σπίτια.

Γουίλ Σμιθ

Όταν ο Γουίλ Σμιθ αισθάνεται το κάλεσμα της άγριας φύσης, η απάντησή του είναι να μπει στο αυτοκινούμενο των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων και να ταξιδέψει με στυλ. Το Autoevolution αναφέρει ότι ο Σμιθ επέλεξε να φέρει λίγη τάξη στη νομαδική ζωή ενός ηθοποιού και να επενδύσει σε μια πολυτελή έπαυλη με ρόδες, με το παρατσούκλι «The Heat». Με 22 τροχούς και χώρο διαβίωσης 111,5 τετραγωνικών μέτρων, νοικιάζεται αντί 9.000 δολαρίων την εβδομάδα, όταν ο Σμιθ δεν το χρησιμοποιεί. Το «The Heat» ωθεί τα όρια του τι πρέπει να είναι ένα RV, αναφέρει το housedigest.com, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, δύο σαλόνια, γραφείο και ντους με σάουνα. Διαθέτει συνολικά 14 τηλεοράσεις, καναπέδες από γνήσιο δέρμα και πάγκους από γρανίτη -και το καλύτερο από όλα, αυτόματες πόρτες που κάνουν έναν ήχο που θυμίζουν πολύ «Star Trek» όταν ανοίγουν και κλείνουν.

Τζον Τραβόλτα

Όταν ο Τζον Τραβόλτα ήταν μικρό παιδί είχε ένα όνειρο, κι αυτό δεν ήταν άλλο από το να γίνει πιλότος. Σύμφωνα με το Today, από τότε που ήταν μικρός ο Τραβόλτα ήθελε να ανέβει στους ουρανούς, εξηγώντας σε συνέντευξή του πως «Ήμουν 5 χρονών όταν ερωτεύτηκα την αεροπορία… Αυτό είναι κάτι στο αίμα μου». Ωστόσο, το όνειρο του Τραβόλτα δεν ήταν απλώς να γίνει κύριος και διοικητής του πιλοτηρίου –ήθελε να ζήσει σε ένα σπίτι που είχε διαδρόμους αεροπλάνων. Και έτσι ο Τραβόλτα δεν θα γινόταν μόνο πιστοποιημένος πιλότος, αλλά θα αποκτούσε πολύ αργότερα και ένα σπίτι στη Φλόριντα με ένα αεροδιάδρομο 2.300 μέτρων, περίπου, που οδηγεί στην εξώπορτά του. Ο Τραβόλτα σχεδίασε ο ίδιος το σπίτι σε στυλ αεροδρομίου αφού αγόρασε τη γη στο Jumbolair Aviation Estates, εξηγεί το housedigest.com. Η ευκαιρία να βγει απλά από το σπίτι για να φάει σε ένα Boeing 707 αποδείχθηκε ακαταμάχητη στον εθισμένο στην αεροπορία σταρ του Χόλιγουντ. Μάλιστα, ο διάδρομος προσγείωσης είναι τέλειος για τον Τραβόλτα, ο οποίος εξήγησε: «Μπορούσα πραγματικά να λειτουργήσω έξω από το σπίτι για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους».

Τομ Φορντ

Το μεξικάνικο ράντσο του Τομ Φορντ όχι μόνο έχει μια γεύση της Άγριας Δύσης, αλλά συνοδεύεται επίσης από το δικό του σετ ταινιών. Περιτριγυρισμένο από έρημο από όλες τις πλευρές, το ράντσο έχει μεν τη φιλοσοφία ενός ράντσο, ωστόσο, είναι απίστευτα μοντέρνο και πολυτελές. Τα κυβιστικά του περιγράμματα σχεδιάστηκαν από τον βραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando και ονομάστηκε Cerro Pelon από το βασιλικό βουνό που το δεσπόζει. Με το όνομα Silverado από την ταινία του 1985 του Kevin Costner για την οποία σχεδιάστηκε ειδικά, το σετ ταινιών του Φορντ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες επιτυχίες όπως «3:10 to Yuma», «Thor: The Dark World» και «Cowboys & Aliens». Ο Φορντ, μάλιστα, αποκάλυψε στο The Talks το 2011 ότι «Είμαι πιο χαρούμενος στο ράντσο μου στη μέση του πουθενά, ακούω τη σιωπή, καβαλάω το άλογό μου και βρίσκομαι σε ανοιχτό χώρο». Ωστόσο, όλα άλλαξαν το 2017 όταν αποφάσισε να το πουλήσει.

Τζόνι Ντεπ

Ο πρωταγωνιστής των Πειρατών της Καραϊβικής, αγόρασε όχι ένα σπίτι αλλά ένα ολόκληρο χωριό 17 μίλια βόρεια του St. Tropez το 2001. Το να έχετε το δικό σας χωριό έχει μια μοναδική γοητεία και στην περίπτωση του Τζόνι Ντεπ, περιλαμβάνει 37 στρέμματα μεγάλης έκτασης. Χτισμένο κατά τη διάρκεια του 1800, ο Ντεπ διακόσμησε ο ίδιος καθεμία από τις 12 πέτρινες κατασκευές, ανάμεσα στις οποίες η κύρια κατοικία με 12 υπνοδωμάτια, ένα σπίτι προσωπικού, ένα εστιατόριο και μπαρ, ένα παρεκκλήσι, ένα πάρκο για skate, δύο πισίνες και ένα εργαστήριο/γκαράζ. Όπως αρμόζει στον πιο διάσημο θησαυρό της ανοιχτής θάλασσας, υπάρχει επίσης μια κάβα κρασιού με θέμα τους πειρατές. Αν και ο Ντεπ ξόδεψε εκατομμύρια και 15 χρόνια με αγάπη για την αποκατάσταση των κτιρίων, όταν χώρισε με τη Γαλλίδα σύζυγό του Βανέσα Παραντί το 2012, αποφάσισε να πουλήσει και να αποχαιρετήσει την καλή ζωή στη Νότια Γαλλία.