Αντιδράσεις προκάλεσε πριν λίγες ημέρες ο Σάκης Ρουβάς όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη και την επαγγελματική τους σχέση. Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη του, μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως βιώνει μία κόλαση, μετά τις καταγγελίες που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Ο Γιώργος Καρκάς, ο ηθοποιός ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό οδηγού ταξί αλλά τελικά αθωώθηκε παρ’ όλο που έμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες, δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Super Kατερίνα», χθες (15/02) μεταξύ άλλων πως: «Καταρχάς οι δηλώσεις του Ρουβά είναι από τις λίγες νόμιμες. Στην τηλεόραση το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις είναι την αθωότητα κάποιου, αν την πιστεύεις.

Την ενοχή κάποιου στην τηλεόραση πριν από τη δίκη, εφόσον δηλώνει αθώος, δεν έχεις το δικαίωμα από τον νόμο να την υποστηρίζεις. Είναι προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ήταν η μόνη νόμιμη δήλωση. Αν δεν δώσει κάποιος συνέντευξη για να πει ότι ο Λιγνάδης τον βίασε, τον κακοποίησε και να καεί στην κόλαση, αν δεν πει κάτι από αυτά τα τρία, θεωρεί αυτομάτως πως τον ξεπλένει. Συγγνώμη παιδιά, αλλά ακόμα και αν κάποιος είναι βιαστής δεν είναι βιαστής 24 ώρες το 24ωρο. Θα πίνει και καφέ με δυο φίλους χωρίς βιάζει για 2-3 ώρες τη μέρα. Έτσι για να τους δουλέψω και λίγο… Επομένως αυτός ο φίλος θα πει τις καλές στιγμές που είχε μαζί του, τι να κάνουμε τώρα;».

Τι εννοούσε με τη δήλωση αυτή

Ο Γιώργος Καρκάς, το πρωί της Τετάρτης (16/02) βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα ώστε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε με την συγκεκριμένη δήλωση του. «Τοποθετήθηκα καθαρά για το κομμάτι που αφορούσε το αν κάποιος που είναι κολλητός σου φίλος οφείλει να γνωρίζει τι κάνεις τις στιγμές που έχεις τα θεματάκια σου. Ο Σάκης Ρουβάς ίσως να υπονοούσε και μια άλλη επιπρόσθετη αδυναμία του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία, ίσως, να την ήξερε ο ίδιος που ήταν φίλος του. Εγώ στάθηκα στο “αν” επειδή είναι κολλητός σου φίλος να ξέρει, και δεύτερον επειδή εξέφρασε τη συμπάθειά του, δεν σημαίνει ότι αυτή η πτυχή του δεν υπάρχει. Μπορεί και να υπάρχει και ο κολλητός του φίλος να μην το ξέρει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Η ένταση με τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος πήρε το λόγο και ένα σχόλιο που έκανε φάνηκε να εκνευρίζει τον ηθοποιό. «Επειδή είναι δομημένος ο λόγος σου και επειδή θέτεις πολύ σημαντικά το τεκμήριο της αθωότητας, θέλω να σου πω στο λόγο σου να εντάξεις και το εξής: κατάκτηση του τεκμήριου της αθωότητας, αλλά όχι άλλοθι για να ξεπλένουμε», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η απάντηση του Γιώργου Καρκά ήταν άμεση: «Σας παρακαλώ, κύριε Μικρούτσικε, ξεπλένουμε όταν έχει αποδειχτεί η βρώμα. Η βρώμα αποδεικνύεται στα δικαστήρια. Η αποδεικτική διαδικασία είναι το δικαστήριο. Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπλένουμε κάποιον από τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη αν είναι ένοχος. Είπατε τη λέξη ξέπλυμα που έχει γίνει της μόδας».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος διευκρίνισε πως: «είπα ότι το τεκμήριο δεν θα γίνεται και άλλοθι για να του κρατήσουμε την αξία του, του ξεπλύματος. Το τεκμήριο της αθωότητας δε θα με κάνει εμένα να βλέπω ουδέτερα το φονιά του παιδιού».

Ωστόσο, ο Γιώργος Καρκάς απάντησε πάλι: «Όταν υπάρχει φονιάς παιδιού, υπάρχει και πτώμα, είναι αυταπόδεικτο» και πρόσθεσε ότι «επίσης, το τεκμήριο της αθωότητας δεν υπάρχει σε περιπτώσεις ομολογία. Από εσάς τις τηλεοράσεις θέλει προσοχή».