Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης το πρωί της Δευτέρας (14/02) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εδώ έχουμε μια ενορχηστρωμένη κατάσταση λίγο πριν από τη δίκη. Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί ο κόσμος του θεάτρου πενθεί. Ο κόσμος του θεάτρου είναι πληγωμένος γιατί δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στο θέατρο, συμβαίνουν και σε διάφορα επαγγέλματα αλλά αυτή την στιγμή δοκιμάζεται ο χώρος του θεάτρου» σχολίασε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στην συνέχεια «φωτογραφίζοντας» τον Σάκη Ρουβά και τις πρόσφατες δηλώσεις του, ο Σωτήρης Χατζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε μία ιστορία που πάει να νομιμοποιήσει τον φόβο του κόσμου ότι δεν θα επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν το μάτι στην εξουσία» και πρόσθεσε πως: «είναι μαθηματικά βέβαιο πως εάν δεν υπάρξει Νέμεσις, η ιστορία θα επαναληφθεί».

Η Κατερίνα Καινούργιου, ζήτησε από τον Σωτήρη Χατζάκη να σχολιάσει την συνέντευξη του Σάκη Ρουβά και εκείνος απάντησε πως: «Δεν είμαι από εκείνους που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του Σάκη. Γνωρίζω ότι ο κόσμος τον αγαπάει. Οι δηλώσεις ήταν άστοχες. Η πρώτη του δήλωση θα έπρεπε να είναι εκείνη την στιγμή ότι “συμπάσχω με τα θύματα”. Δεν μπορεί η πρώτη δήλωση να είναι αγαπώ τον θύτη, δεν συμπάσχω με τα θύματα. Αυτό εμένα, σαν πολίτη με θυμώνει. Διεγείρει μια αντίδραση σε μένα να τον ρωτήσω: “Ρε φίλε, η πρώτη σου θέση είναι ότι αγαπάς τον θύτη”. Ήταν άστοχη η δήλωση».

«Υπάρχει προσπάθεια να “ξεπλυθεί” μία κατάσταση, να επικρατήσει η βία και η οποιαδήποτε παραβατικότητα»

Προσπάθεια «ξεπλύματος» μιας κατάστασης διακρίνει ο Σωτήρης Χατζάκης πίσω από τέτοιους είδους δηλώσεις. «Θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε αυτή την περίοδο. Οτιδήποτε πούμε εμείς, έχει στόχο τους δικαστές. Υπάρχει προσπάθεια να “ξεπλυθεί” μία κατάσταση, να επικρατήσει η βία και η οποιαδήποτε παραβατικότητα. Να σας πω και κάποια άλλα παραδείγματα για να καταλάβετε πόσο φοβάμαι αυτή την σύμπτωση των δηλώσεων αυτών με την χρονική συγκυρία της δίκης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ που πιάστηκε με εραστές πρόσφυγες και κοκαΐνη και έχει εξαφανιστεί. Ποιος τον προστατεύει; Γιατί έχει χαθεί από το πλάνο; Παίκτης που παίζει σε παιχνίδι επιβίωσης κατηγορείται για παρενόχληση και αυτήν την στιγμή προβάλλεται από κανάλι σαν να είναι ένας ήρωας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Είναι και πολύ σοβαρό και κακόγουστο και βλαπτικό για την κοινωνία. Είμαι θυμωμένος πολίτης, με αυτή την ιδιότητα σας μιλώ» σχολίασε ο Σωτήρης Χατζάκης.