Υπάρχουν φορές που τα πλούτη είναι κατάρα. Μερικές φορές όσοι γεννήθηκαν σε μια πλούσια και διάσημη οικογένεια μπορεί εν τέλει να έχουν μια πιο δύσκολη ζωή από εκείνους που είχαν μία απλή ζωή. Πώς πρέπει ένα άτομο να καταλάβει αν είναι εκείνος που πέτυχε με τις δικές του δυνάμεις ή αν τελικά η φήμη της οικογένειάς του και η κληρονομιά της έπαιξε βασικό ρόλο;

Για να αποφύγει αυτό το δίλημμα, ο Νίκολας Κέιτζ για παράδειγμα άλλαξε ακόμη και το πραγματικό του όνομα (ήταν Κόπολα) για να πετύχει μόνος του.

Μερικές φορές διάσημοι γονείς αποκληρώνουν τα παιδιά τους για να τα κάνουν να επιτύχουν με τις δικές τους δυνάμεις ίδια. Ας δούμε 6 περιπτώσεις διασήμων που δεν ήθελαν να αφήσουν τα εκατομμύριά τους στα παιδιά τους.

1 – Σον Κόνερι

Ο Σον Κόνερι με την οικογένειά του

Από το 2020, όταν και πέθανε ο Σον Κόνερι, ο κόσμος περίμενε να ανακοινωθεί η διαθήκη του ηθοποιού για να φανεί αν ο γιος του πήρε κάτι. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Κόνερι είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι θα στερούσε την κληρονομιά του από τον γιο του για να του δώσει ένα μάθημα: «Δεν ξέρει πώς είναι να περνάς δύσκολα, αλλά δεν είναι πολύ αργά για να μάθει τη ζωή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Το 2007, ο ηθοποιός δημοσιοποίησε ότι ήθελε ο 45χρονος γιος του «να βγάλει τα προς το ζην μόνος του και όχι από το μαξιλαράκι ασφαλείας του πατέρα του».

2 – Μάρλον Μπράντο

Ο Μάρλον Μπράντο

Ο Μάρλον Μπράντο είχε 11 παιδιά, στα οποία μπορούσε να μοιράσει την κληρονομιά του. Ωστόσο, ακόμη και όσο ζούσε, απέκλεισε από τη διαθήκη του 2 άτομα: την υιοθετημένη κόρη του, Πέτρα, την οποία μεγάλωσε από την ηλικία των 14 ετών, και τον γιο της αείμνηστης κόρης του, Σεγιέν. Ο επίσημος λόγος για αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Αλλά υπάρχει η θεωρία ότι η απόφαση σχετικά με την Πέτρα ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι η μητέρα του κοριτσιού μήνυσε τον Μπράντο για χρήματα. Ο λόγος που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τιμώρησε τον εγγονό του παραμένει άγνωστος.

3 – Ντάνιελ Kρεγκ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στο 007

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πράκτορα 007 είναι πλούσιος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η περιουσία του είναι σχεδόν 160 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι 2 κόρες του Ντάνιελ Κρεγκ είναι απίθανο να πάρουν κάτι από αυτό το ποσό. Όντας από μια φτωχή οικογένεια (ο πατέρας του Κρεγκ ήταν ναύτης και η μητέρα του ήταν δασκάλα τέχνης), πιστεύει ότι ένα άτομο πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην. Ο ηθοποιός αποκαλεί την ίδια την έννοια της «κληρονομιάς» αρκετά δυσάρεστη. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, ένα άτομο πρέπει να ξοδεύει όλα του τα χρήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

4 – 50 Cent

O ράπερ 50 Cent

Οι διαφωνίες μεταξύ του ράπερ 50 Cent και του γιου του, Μαρκίζ, έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης στα ΜΜΕ εδώ και καιρό. Γεγονός είναι ότι ο μουσικός και ο έφηβος γιος του δίνουν συνέχεια στη δύσκολη σχέση τους δημοσιεύοντας τα κείμενά τους στο διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, ο ράπερ απείλησε δημόσια ότι ο γιος του θα αποκλειστεί από τη διαθήκη του.

5 – Κερκ Ντάγκλας

Ο Κερκ Ντ'αγκλας με τον γιο του Μάικλ και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο ηθοποιός αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο του για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. Αυτός και η σύζυγός του ίδρυσαν ένα ίδρυμα του οποίου ο στόχος ήταν «να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι φρόντισε στη διαθήκη του να δοθεί σχεδόν όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

6 – Τζόαν Κρόφορντ

Η Τζόαν Κρόφορντ με την οικογένειά της

Η σταρ του παλιού Χόλιγουντ, Τζόαν Κρόφορντ, ήταν μητέρα 4 υιοθετημένων παιδιών. Όταν πέθανε η ηθοποιός, αποδείχτηκε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά της έμειναν χωρίς δεκάρα. Όλη η περιουσία της πήγε στα μικρότερα δίδυμα. Αυτό οδήγησε σε αντιδικίες, με αποτέλεσμα, μετά από χρόνια δικαστικών μαχών, τα μεγαλύτερα υιοθετημένα παιδιά να δικαιωθούν.