Ο Κιάνου Ριβς είναι ένας από τους καλύτερους τύπους του Χόλιγουντ. Οι συμπρωταγωνιστές του και οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε συχνά πυκνά αποκαλύπτουν ιστορίες για την ευγένειά του και τις φιλανθρωπικές του πράξεις, τις οποίες μάταια προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το Carezare, έγινε γνωστό πως έχει δωρίσει συνολικά το 70% των αμοιβών του από τη συμμετοχή του στο franchise The Matrix για να βρεθεί θεραπεία για τη λευχαιμία, ενώ παράλληλα ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο στήριξης ανθρώπων με καρκίνο, στο οποίο δεν έδωσε το όνομά του, θέλοντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Το 1991 η μικρή αδερφή του, Κιμ, διαγνώστηκε με λευχαιμία με την οποία πάλεψε για 10 χρόνια προτού μπει σε φάση ύφεσης. «Εκείνη ήταν πάντοτε δίπλα μου, οπότε κι εγώ θα είμαι πάντοτε δίπλα της», δήλωσε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» καθώς βγήκε στην επιφάνεια πως έβαλε στον… πάγο τα γυρίσματα των sequels του The Matrix προκειμένου να σταθεί στην αδερφή του που έδινε τη δική της μάχη.

Ο Κιάνου Ριβς ήταν πάντοτε ανοικτός αναφορικά με τη σχέση που έχει με τα χρήματα, αναφέροντας πως «δεν σημαίνουν τίποτα για μένα. Έχω βγάλει πολλά χρήματα στην καριέρα μου και θέλω να χαρώ τη ζωή και να μην αγχώνομαι για την κατάσταση του λογαριασμού μου στην τράπεζα. Συνεχώς δίνω πολλά και προσπαθώ να ζω απλά. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως το να έχεις υγεία είναι πιο σημαντικό», έχει πει στο παρελθόν.

Αυτή την εποχή έχει βγει κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία The Matrix Resurrections, που είναι το τέταρτο φιλμ του franchise. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κιάνου Ριβς μαζί με την Κάρι-Αν Μος έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Λάνα Γουατσόφσκι και πρόκειται για για τη συνέχεια της ταινίας του 2003, The Matrix Revolutions.