Ο αδερφός του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης τα έβαλε με τις πρωινές εκπομπές ενώ απάντησε και στον Σωτήρη Χατζάκη και στα όσα είχε πει στο «Πρωινό».

Το συγκεκριμένο κείμενο προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» το πρωί της Παρασκευής (03/12) και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Αφήνω κατά μέρος την κανιβαλίζουσα τηλεπερσόνα, θεωρώντας την απλώς ένα από τα πολλά νοσηρά συμπώματα της δυστοπίας και του πολιτιστικού εκβαρβαρισμού της ελληνικής κοινωνίας που ανθοφορούν και απαστράπτουν στην τηλεοπτική πραγματικότητα (και όχι μόνο)…

…Ο κατά το παρελθόν διατελέσας Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε και δεύτερη φορά (!), δια ζώσης, στον ίδιο πρωινάδικο “ορνιθώνα” (!), για να λιθοβολήσει εκ νέου, κατά πρόσκλησιν (αν όχι και κατά παραγγελίαν) “εσκοροδισμένης κουτόρνιθας”, η οποία φουσκωμένη από αέρα ναρκισσισμού και κουφόνοιας, τελευταίως δεν παύει να καμώνεται την ένθερμη “δικαιωματίστρια” και σταυροφόρο του νεόκοπου “μιτουισμού”, τη στιγμή που η ίδια καθημερινώς επιδίδεται σε άγριο κανιβαλισμό προσωπικοτήτων (με εμμονή στον Δημήτρη Λιγνάδη), υποκινώντας και διακινώντας το “μιτουικό” μόρφωμα στη νέα του μετάλλαξη: την ανοιχτή πρόσκληση του κοινού των media στην ανθρωποφαγία.

Η Φαίη Σκορδά απαντά στον Γιάννη Λιγνάδη για την "κουτόρνιθα"

…Επί της θητείας του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η νέα τότε διεύθυνση της Δραματικής Σχολής (Κώστας Γεωργουσόπουλος) δεν ανανέωσε την σύμβαση του Δημήτρη Λιγνάδη ως διδάσκοντος το μάθημα της Υποκριτικής. Μόνο που ο λόγος της απομάκρυνσης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση δεν ήταν τότε αυτός που τώρα αναφέρει ο Χατζάκης. Είναι γνωστό σε πολλούς ότι Λιγνάδης και Γεωργουσόπουλος ήταν τον καιρό εκείνο «στα μαχαίρια» λόγω σφοδρής προσωπικής διένεξης, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την συνύπαρξη των δυο στην Σχολή. Ως εκ τούτου η απομάκρυνση του Δημήτρη Λιγνάδη είχε ως κύρια (αν όχι αποκλειστική) αιτία την βαθιά και αμοιβαία προσωπική έχθρα. Άλλωστε στο έγγραφο της μη ανανέωσης της σύμβασης (υπάρχει στη διάθεση μου) δεν αναφέρονται πουθενά οι λόγοι αυτοί -όπως θα ήταν το ορθό- τους οποίους εκ των υστέρων επινόησε ο Χατζάκης προκειμένου να δρέψει σήμερα τα εύσημα πως τάχα λειτούργησε προληπτικά ως αγαθός ιθύνων και curator morum (=θεράπων των ηθών) του θεάτρου. Αυτό είχε άλλωστε προφασιστεί και ο ίδιος ο Χατζάκης σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη (καθ’ ομολογίαν του τελευταίου), για να δικαιολογήσει την πράξη της απομάκρυνσης του και να βγάλει τον εαυτό του “λάδι”».

Τι είχε πει ο Σωτήρης Χατζάκης για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Επίσης, όταν έγινα διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απομακρύναμε τον Δημήτρη Λιγνάδη από την σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει. Όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη, αυτό δεν το περίμενε κανείς. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο ένα φύλο και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αφτιά μου μια εμμονή με αυτό το πράγμα, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε» είχε πει πριν λίγες μέρες ο Σωτήρης Χατζάκης στην κάμερα του «Πρωινού».

Η νέα απάντηση του Σωτήρη Χατζάκη

Ο Σωτήρης Χατζάκης, μετά την απάντηση του Γιάννη Λιγνάδη πήρε εκ νέου θέση μέσω του «Πρωινού». Αρχικά, έστειλε τα συλλυπητήριά του για την μητέρα τους, η οποία έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες και στην συνέχεια είπε: «Καταλαβαίνω όσα λέει ο Γιάννης, γιατί θέλει να υπερασπιστεί τον αδερφό του, όμως πάνω στην στεναχώρια του, υπερβάλλει και θυμώνει με έναν τρόπο που σίγουρα δεν θα βοηθήσει τον αδερφό του» ενώ σε άλλο σημείο ανάφερε πως «άλλο φλερτ άλλο βιασμός».

Η Φαίη Σκορδά σχολίασε την «κουτόρνιθα»

Στο τέλος της προβολής της επιστολής του Γιάννη Λιγνάδη, η Φαίη Σκορδά πήρε το λόγο για να σχολιάσει τα όσα είπε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος την «φωτογράφισε» και την χαρακτήρισε «κουτόρνιθα». «Φαντάζομαι ότι εννοούσε εμένα. Εγώ σαν άνθρωπος, ακόμα και σε αυτό, αναγνωρίζω έναν πόνο και μία στεναχώρια, το οποίο είναι πολύ σεβαστό. Ακόμα και αν…».