Για το ατύχημα που τον έκανε να πέσει σε κώμα και να χάσει την ακοή του από το ένα του αυτί, μίλησε ο γνωστός ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας σε συνέντευξή του.

«Ένα σοβαρό ατύχημα στα 18 μου. Χρειάστηκε τουλάχιστον ένας χρόνος για να συνέλθω. Ήμουν σε κώμα στην εντατική μία εβδομάδα και δύο μήνες στο νοσοκομείο. Πέρασαν έξι μήνες για να περπατήσω ξανά. Από τα πολλά ηρεμιστικά φάρμακα που έπαιρνα καθημερινά δεν καταλάβαινα πολλά. Δεν με επηρέασε αρνητικά ευτυχώς. Εισέπραξα πολλή αγάπη όσο καιρό νοσηλευόμουν. Με πρόσεχαν όλοι. Το μόνο κουσούρι που μου άφησε το ατύχημα είναι ότι έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί. Μάλιστα, επειδή οι φίλοι μου ασυναίσθητα μου μιλούσαν από το αριστερό αυτί που δεν ακούω, έκανα ένα τατουάζ που γράφει “out of order”» εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Εγώ».

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε και για το αν επηρεάστηκε από το ατύχημα:

«Όχι. Ήμουν δεκαοχτώ χρόνων. Δεν καταλάβαινα τι ζημιά είχα πάθει. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, δεν περπατούσα, ενώ είχα και μεγάλο πρόβλημα στο ένα μου χέρι. Όντας φύσει και θέσει αισιόδοξος όμως, σκεφτόμουν “δεν γίνεται να μην περάσει”».

Όσο για το αν στάθηκε αφορμή αυτή η εμπειρία για να αλλάξει φιλοσοφία ζωής, ο ίδιος είπε:

«Ναι. Ζω πια το σήμερα και προετοιμάζω ένα όμορφο αύριο, χωρίς να σχεδιάζω όμως ούτε να κρατώ «καβάτζες» για τα επόμενα δέκα χρόνια. Με ενδιαφέρει μόνο τι θα κάνω στο άμεσο μέλλον».