Στο Νίκο Ρωμανό αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε κοινή συνέντευξή τους η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Το θέμα είναι νομικά περίπλοκο, Εφόσον, όμως, το παιδί είναι σε οριακή κατάσταση, σαφώς και θέλω να του δοθεί άδεια. Προτιμώ ακόμη και να δραπετεύσει από το να πεθάνει. Αν είναι να δραπετεύσει (γιατί υποτίθεται πως αυτό φοβούνται) είναι καλύτερο από το να πεθάνει ένα παιδί 21 ετών, το οποίο έχει βεβαρημένο ιστορικό… Μπορεί να είχε συμβεί στον καθένα μας αυτή η οργή. Στο κάτω κάτω, τόσοι εγκληματίες είναι έξω κι έχουν σκοτώσει και ανθρώπους, αυτός δεν έχει σκοτώσει κανέναν. Καλώς καταδικάστηκε γιατί έκανε ληστεία, αλλά το πράγμα είναι οριακό. Βέβαια, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, αυτό που θα ήθελα ιδανικά να γίνει είναι να φάει, όχι να γίνει ήρωας και να πεθάνει. Γιατί είναι ένα παιδί, παντρεμένο, ερωτευμένο, έχει όλη του τη ζωή μπροστά του», δήλωσε η ηθοποιός στην ιστοσελίδα aixmi.gr.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η απεργία πείνας του Ρωμανού έχει διχάσει τον κόσμο:

«Οι άνθρωποι έχουν χωριστεί σε αυτούς που τον αντιμετωπίζουν σαν εγκληματία και σε αυτούς που λένε ότι είναι ένα παιδί, αδικείται από το νόμο και το κράτος. Και οι δύο πλευρές ζητάνε μια ανθρωποθυσία. Με τον ίδιο αδηφάγο τρόπο του καταναλωτισμού (όπως καταναλώνουμε προγράμματα και ειδήσεις στην τηλεόραση). Δηλαδή το παιδί αυτό πρέπει να ηρωποιηθεί στα μάτια των υποστηρικτών του, συνεχίζοντας την απεργία πείνας μέχρι να πεθάνει. Τον θέλουν νεκρό για να ξεσηκωθούν. Και, επίσης, ανθρωποθυσία ενός αμετανόητου για να τον πεισμώσουν αυτοί που τον μισούν. Κανένας μα κανένας δεν αντιμετώπισε τον Ρωμανό σαν ένα 20χρονο παιδί, το οποίο φωνάζει “είμαι μόνος μου, είμαι μόνος μου”… Και του επαληθεύουν τη μοναξιά. Αυτό ακριβώς με πληγώνει. Κανένας δεν είπε ότι η ζωή είναι ένα μαγικό πράγμα, και αν τώρα είναι κάτι άσχημο, μπορεί αύριο να μην είναι, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιβεβαιώσεις είναι να προστατεύσεις την ίδια σου τη ζωή κι όχι τον αφανισμό σου».

Για να καταλήξει: «Θέλουν να τον καταπιούν και οι μεν και οι δε. Τον θέλουν νεκρό. Το καταλαβαίνεις αυτό το πράγμα; Είναι τρομακτικό».