Το λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι» αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα χρόνο μετά ο Charlie Hunnam.

Ο 34χρονος ηθοποιός ήταν αρχικά αυτός που θα υποδυόταν τον Mr. Grey στην πολυαναμενόμενη ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Φλεβάρη του 2015. Μάλιστα, είχαν ξεκινήσει κανονικά τα γυρίσματα, μέχρι που τελικά έσκασε η είδηση ότι ο Charlie Hunnam αποχώρησε. Αρχικά, ο ίδιος έλεγε ότι έφυγε για οικογενειακούς λόγους αλλά δημοσιεύματα ήθελαν να μην του άρεσαν τα… λεφτά τα οποία θα έπαιρνε. Στην συνέχεια, ακουγόταν έντονα ότι ήταν δυσαρεστημένος και με τον σκηνοθέτη της ταινίας Sam Taylor.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, ο Charlie Hunnam αποφάσισε να μιλήσει για το ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης του: «Τελείωνα τα γυρίσματα για το Sons of Anarchy στις 11 το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο, έπρεπε να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο, ώστε να πάω στo Βανκούβερ για τα γυρίσματα του 50 Shades of Grey, χάνοντας μια εβδομάδα προβών. Τη Δευτέρα το πρωί μάλιστα, θα ξεκινούσαμε κανονικά γυρίσματα. Την επόμενη Δευτέρα, έπρεπε να ταξιδέψω στο Τορόντο, για τα γυρίσματα του Crimson Peak. Δεν άντεξα. Έπαθα νευρικό κλονισμό», τόνισε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι άρχισε να τον πιέζει ακόμα περισσότερο όλος αυτός ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από το 50 Shades of Grey.

«Μου ήταν δύσκολο να μεταμορφωθώ από τον ένα ρόλο (Tzax Teler), στον άλλον (Christian Grey), μέσα σε μόλις 48 ώρες. Ήταν πιο πολύ από αυτό που μπορούσα να αντέξω, και ήταν οδυνηρό. Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του Christian Grey. Ήθελα να το κάνω αλλά δεν μπορούσα», είπε στο τέλος ο Charlie Hunnam.

Τη θέση του πήρε ο Jamie Dornan.