Είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους και δημοφιλείς πρωταγωνιστές σε ταινίες δράσεις κι αυτό δεν είναι τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Tom Cruise ήταν παλαιστής στο σχολείο. Όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο Tom Jarrett, αρχηγός της ομάδας πάλης στο Glen Ridge High School που φοιτούσε ο Tom, ο 51χρονος ηθοποιός εκπαιδεύτηκε αρκετά στα σχολικά του χρόνια για την μετέπειτα καριέρα του.

Ο Tom και οι τρεις αδερφές του Cass, Marian και Lee Ann μετακόμισαν στο New Jersey όταν η μητέρα τους Mary Lee ξαναπαντρεύτηκε. Η αλλαγή αυτή ήταν πολύ άσχημη για τον ηθοποιό ειδικά όταν πήγε σε καινούριο σχολικό περιβάλλον σε ηλικία 15 ετών: «Νομίζω ότι η πάλη του έδωσε ένα ενδιαφέρον και ένα τρόπο να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα», εξηγεί ο Jarrett, εφόσον ο Tom ποτέ δεν αισθάνθηκε μέλος της νέας του γειτονιάς.

«Πέρασε στιγμές που πάλευε να γίνει αποδεκτός. Με την πάλη, έδινες το δικό σου σημάδι στο σχολείο. Δεν ήταν κάποιος διαγωνισμός για το ποιος είναι ποιος δημοφιλής αλλά και οι δύο θέλαμε να αφήσουμε το σημάδι μας. Νομίζω η δυσλεξία τον κρατούσε πίσω, οπότε η υποκριτική και η πάλη ήταν τέλεια για αυτόν», λέει ο παλιός του φίλος, Tom Jarrett.

Ένας τραυματισμός που υπέστη από την πάλη, όμως, έκανε τον Tom να περάσει από audition για τη θεατρική παραγωγή του σχολείου στο μιούζικαλ Guys and Dolls, ένας ρόλος που τελικά πήρε και τον έκανε να ακολουθήσει μια καριέρα ως ηθοποιός.