Ήταν ένας θυελλώδης έρωτας που έφτασε στο τέλος του. Τι κι αν κάποτε ο Michael Douglas δήλωνε ευγνώμων που γνώρισε την Catherine Zeta-Jones και εμφανιζόταν πρόθυμος να μένει στο σπίτι με τα παιδιά και να φτιάχνει τηγανίτες, ώστε εκείνη να έχει χρόνο για τη δουλειά της, φαίνεται ότι τελικά οι καυγάδες και η διαφορά ηλικίας έκαναν κακό στη σχέση και τον γάμο τους.

Μόλις χθες, ανακοινώθηκε επίσημα ότι αποφάσισαν από κοινού να μείνουν χωριστά και να δουλέψουν πάνω στον γάμο τους. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ζευγάρι να είναι και πάλι μαζί, καθώς ο ηθοποιός φέρεται να έχει ήδη συμβουλευτεί δικηγόρους.

Η τελευταία φορά που το ζευγάρι εθεάθη μαζί ήταν τον Απρίλιο όταν εμφανίστηκαν πιασμένοι χέρι-χέρι στο κόκκινο χαλί του γκαλά Annual Chaplin Award στη Νέα Υόρκη.

Έναν μήνα μετά επιστρέφοντας από το Φεστιβάλ των Καννών ο Michael Douglas φέρεται να πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στον γάμο τους έπειτα από 13 χρόνια. Ωστόσο, η απόφαση δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς ο γάμος τους πέρασε αρκετές κρίσεις.

Αφορμή η φυλάκιση του γιου του Douglas, Cameron για διακίνηση ναρκωτικών και οι δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες για έξι μήνες.

 Η Catherine Zeta Jones έκανε τα πάντα, όπως αναφέρει η Daily Mail για να τον στηρίξει ψυχολογικά, αλλά στο τέλος λύγισε η ίδια. Αποτέλεσμα ήταν να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική εξαιτίας της διπολικής διαταραχής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από την πολλή πίεση και το άγχος που βίωσε λόγω του καρκίνου του συζύγου της.

Άλλοι πάλι που έχουν ζήσει από κοντά το ζευγάρι αναφέρουν ότι η διαφορά ηλικίας κατά 25 χρόνια που είχαν έπαιξε και αυτή ρόλο στον χωρισμό. «Ο Michael έγινε ένας παλιόγερος. Του φταίνε διαρκώς τα πάντα σε εκείνη, το κλίμα είναι κακό» ανέφερε άνθρωπος που τους γνώριζε.

Το ζευγάρι έχει σήμερα μια περιουσία αξίας 185 εκατομμυρίων λιρών ενώ έχουν υπογράψει και προγαμιαίο συμβόλαιο που προβλέπει ότι η Catherine Zeta Jones θα λαμβάνει 960.000 λίρες για κάθε έτος γάμου. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα μπορεί να διεκδικήσει και μερίδιο για κάποια από τα οκτώ σπίτια που έχουν συνολικά.