Ο Wade Robson είναι ένας από τους κορυφαίους χορογράφους στη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ, έχοντας συνεργαστεί με ονόματα όπως η Britney Spears, ο Usher και ο Justin Timberlake.

Πριν από αρκετά χρόνια ο 30χρονος τώρα χορογράφος είχε γνωρίσει από κοντά τον «βασιλιά της ποπ» Michael Jackson, καθώς ήταν ένα από τα παιδιά που περνούσαν μερικά βράδια στο καταφύγιο του διάσημου σταρ, το «Neverland Ranch». Ο Wade τότε ήταν 5 χρονών και ο Michael Jackson κοντά στα 30.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο κατά του Michael Jackson για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μέσα στο ράντσο του, ο Wade είχε σταθεί στο πλευρό του, καταθέτοντας ότι δεν τον είχε κακοποιήσει ποτέ.

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου καλλιτέχνη ο Wade αλλάζει τη στάση του, ζητώντας αποζημίωση από τους κληρονόμους του για «σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν παιδί».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώνυμες νομικές πηγές που επικαλείται το TMZ, οι δικηγόροι του Wade την 1η Μαΐου κατέθεσαν επίσημα έγγραφα ζητώντας αποζημίωση από τους κληρονόμους του «βασιλιά της ποπ».