Μπορεί η Μαντόνα να περίμενε μεταχείριση VIP και άπλετη «ευγνωμοσύνη» κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μαλάουι, όμως η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας είχε διαφορετική άποψη.

Οι αρχές του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Μαλάουι Λιλόνγκουε αρνήθηκαν στη Μαντόνα την πρόσβαση στη ζώνη των VIP κάτι που εξόργισε την διάσημη τραγουδίστρια της ποπ η οποία «αναγκάστηκε» να περιοριστεί στο χώρο που προορίζεται για τους απλούς επιβάτες.

«Είναι παράξενο και θλιβερό» να διαπιστώνει κανείς ότι η σταρ φαίνεται να θέλει να είναι το Μαλάουι αναγκασμένο «να χρωστάει ευγνωμοσύνη για πάντα επειδή έχει υιοθετήσει δυο παιδιά από το Μαλάουι», τονίζει η κυβέρνηση της προέδρου Τζόις Μπάντα σε ανακοίνωσή της.

«Η φιλανθρωπία είναι δωρεάν και ανώνυμη. Εάν δεν μπορεί να είναι έτσι, τότε δεν είναι φιλανθρωπία, είναι κάτι άλλο. Μοιάζει με εκβιασμό», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Μαντόνα επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Μαλάουι, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, δύο από τα οποία είναι υιοθετημένα, για να επισκεφτεί τα σχολεία που έχει χρηματοδοτήσει.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ότι η Μαντόνα είναι διάσημη δε σημαίνει ότι πρέπει να τύχει επίσημης υποδοχής.«Είναι το ίδιο με όλους τους άλλους επισκέπτες», τονίζει η κυβέρνηση.

«Η Μαντόνα είναι μια διάσημη τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε χώρα την οποία επισκέπτεται, συμπεριλαμβανομένου του Μαλάουι, να της επιφυλάσσει επίσημη υποδοχή. Μια τέτοια μεταχείριση, ακόμα και αν την αξίζει, είναι στη διακριτική ευχέρεια της χώρας και όχι υποχρεωτική» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η Μαντόνα δεν επισκέφθηκε τη χώρα μετά από επίσημη πρόσκληση της Προέδρου ή της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια είναι ένας επισκέπτης όπως όλοι και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση ή χάρες».

Και συνεχίζει: «Εάν θεωρεί ότι είναι η μόνη διάσημη σταρ που έχει επισκεφθεί το Μαλάουι και χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης να την πληροφορήσουμε ότι πολλοί αστέρες έχουν έρθει όπως οι Chuck Norris, Bono, David James, Rio Ferdinand and Gary Neville και ποτέ δεν ζήτησαν ιδιαίτερη μεταχείριση».

«Η Μαντόνα θα πρέπει να έχει την αξιοπρέπεια να λέει την αλήθεια όσον αφορά τη φιλανθρωπία της. Το ότι λέει σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι έχτισε σχολεία στο Μαλάουι, είναι ψέμα αφού στην πραγματικότητα απλώς συνέβαλε στην κατασκευή των αιθουσών διδασκαλίας. Αυτό δεν συνάδει με τους τρόπους κάποιου που πιστεύει ότι αξίζει επίσημης υποδοχής» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.