Οι κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Pentonville Prison στο Βόρειο Λονδίνο υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα το διάσημο τραγουδιστή. Ένας από αυτούς δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα Sun ότι «λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, ο τραγουδιστής θεωρείται στόχος για τους κρατούμενους και το ενδεχόμενο να δεχτεί επίθεση είναι πολύ μεγάλο».

Για το λόγο αυτό ο Τζορτζ Μάικλ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες απομονωμένος σε ένα «λευκό κελί», καθώς ο διευθυντής των φυλακών θεώρησε ότι εκεί θα είναι πιο ασφαλής.

Το δικαστήριο επέβαλε στον τραγουδιστή ποινή κάθειρξης οχτώ εβδομάδων, την οποία και θα εκτίσει στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Pentonville Prison στο Βόρειο Λονδίνο, μετά από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο του κατά το οποίο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Έτσι βρέθηκε να κρατείται σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας μαζί με παιδόφιλους, βιαστές και δολοφόνους.

Οι δικηγόροι του τραγουδιστή προσπάθησαν να μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα της φυλακής όμως απέτυχαν καθώς, η κατηγορία που βαραίνει των τραγουδιστή κρίνεται από τα βρετανικά δικαστήρια ως εξίσου σημαντική.