Η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ έκανε δίαιτα βασισμένη σε μπισκότα βρώμης με στόχο να χάσει 11 κιλά για την ανάγκες του ρόλου της ως Τιτίκα στην κινηματογραφική μεταφορά των «Αθλίων».

«Έπρεπε να την κάνω με μανία, η ιδέα ήταν να δείχνω ετοιμοθάνατη», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό Vogue για το ρόλο της στην κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Βίκτορος Ουγκό.

Η 30χρονη δήλωσε στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού ότι αρχικά έχασε πέντε κιλά, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, και στη συνέχεια άλλα επτά τρώγοντας κάθε μέρα μόνο δύο λεπτά μπισκότα βρώμης.

«Ανακαλώντας την όλη εμπειρία -και δεν το κρίνω με κανένα τρόπο- ήταν στα σίγουρα ολίγον παρανοϊκό. Ήταν σίγουρα εκτός πραγματικότητας, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η Τιτίκα».

Η ίδια είπε ότι επρόκειτο για πολύ σκληρή μετάβαση στην πραγματικότητα μετά τα γυρίσματα. «Βρισκόμουν σε τέτοια κατάσταση στέρησης, οργανικής και ψυχικής. Όταν επέστρεψα σπίτι δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τον χαοτικό κόσμο χωρίς να με ξεπερνάει. Χρειάστηκαν εβδομάδες για να νιώσω και πάλι ο εαυτός μου», περιγράφει.

Η ταινία-μιούζικαλ «Οι Άθλιοι», την οποία σκηνοθετεί ο Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά»), είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και θεωρείται ένα από τα φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.
Σε αυτή πρωταγωνιστούν και οι Χιου Τζάκμαν και Ράσελ Κρόου.