Το βαμπίρ Edward Cullen, κατά κόσμον Ρόμπερτ Πάτινσον, είναι στην πραγματικότητα κι όχι μόνο στην ταινία «Twilight», απόγονος του Δράκουλα.

Όπως αναρτήθηκε, στο site Ancestry.co.uk, που εξειδικεύεται στα γενεαλογικά δέντρα των διασήμων, ο Ρόμπερτ Πάτινσον συγγενεύει με τον Δράκουλα, μέσω της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πάτινσον είναι μακρινός ξάδερφος των γιων του πρίγκηπα Καρόλου της Αγγλίας, Γουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ήταν συγγενείς της οικογένειας Pickering του 1500, πράγμα το οποίο κάνει τον πρίγκηπα Βλαντ μακρινό θείο των δύο πριγκίπων της Αγγλίας. «Ανακαλύψαμε βασιλικό αίμα στο ιστορικό της οικογένειας του Πάτινσον. Ο Πάτινσον συγγενεύει με τους πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι έχουν δεσμούς με την οικογένεια Pickering του 1500, δηλαδή την οικογένεια του Δράκουλα», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο Νταν Τζόουν, διευθυντής της ιστοσελίδας.

Για την ιστορία να σημει’ωσουμε πως ο Βλαντ γεννήθηκε στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας το 1431 κι έγινε διάσημος για τις αιμοσταγείς συνήθειες του, αφού όταν έγινε πρίγκηπας της Wallachia σκότωσε πάνω από 50.000 κρατούμενους, “παλουκώνοντας” τους με ξύλο στην καρδιά. Η ζωή του έγινε το διάσημο μυθιστόρημα του Bram Stoker Κόμης Δράκουλας.