Μαριχουάνα και celebrities πάνε πακέτο καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κατά καιρούς έχουν καταφύγει στη χρήση αυτής είτε πριβέ έιτε δημοσίως.

Η λίστα με τους διάσημους που έχουν κάνει το «απαγορευμένο» διαρκώς μεγαλώνει και περιλαμβάνει από ηθοποιούς που επιλέγουν το χόρτο για τη χαλάρωσή τους είτε τραγουδιστές και αθλητές που απλά βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή…

Rihanna

Το ιστορικό της Rihanna είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο καθώς ο φακός των παπαράτσι την έχει «συλλάβει» ουκ ολίγες φορές να κάνει χρήση διάφορων μορφών ναρκωτικών.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη φωτογραφία που δείχνει τη Rihanna στα παρασκήνια του αμερικανικού μουσικού φεστιβάλ Coachella με ένα τσιγαριλίκι επικών διαστάσεων. Κι όμως, αυτό είναι απλώς ένα πταίσμα αν λάβει κανείς υπόψη του τη φωτογραφία που τη δείχνει να «κόβει» μια άσπρη σκόνη στο κεφάλι του σωματοφύλακα της.

Για να μην αναφερθούμε στο ύποπτο τσιγάρο που κάπνισε στις πρόσφατες διακοπές της στη Χαβάη.

Natalie Portman

Η Natalie Portman είχε σοκάρει τους θαυμαστές της όταν το 2006, ως καλεσμένη της εκπομπής «Saturday Night Live» αποκάλυψε ότι ως φοιτήτρια κάπνιζε χόρτο κάθε μέρα. «Όταν ήμουν στο Harvard, έκανα χόρτο κάθε μέρα» είχε πει η Portman. Πρόκειται όμως για μια συνήθεια που όπως δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό Entertainment Weekly, ανήκει στο παρελθόν.

«Έχω χρόνια να καπνίσω. Έχω μεγαλώσει αρκετά. Μακάρι να ήμουν και τώρα τόσο άνετη αλλά είμαι πλέον σαν μια μεγάλη κυρία», δήλωσε η ταλαντούχα ηθοποιός.

Zach Galifianakis


Ο Zach Galifianakis θέλησε όπως φαίνεται να κάνει το βράδυ της Παρασκευής πιο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές και γι’αυτό ίσως κάπνισε ένα τσιγαριλίκι live στην εκπομπή Real Time, στην οποία ήταν καλεσμένος.

Αν και ορισμένοι αμφισβήτησαν ότι το τσιγάρο ήταν αληθινό, κάποιοι άλλοι που εργάζονταν στο στούντιο εκείνη την ώρα το επιβεβαίωσαν γράφοντας στο twitter ατάκες όπως «Σίγουρα είχε τη μυρωδιά ενός πραγματικού τσιγάρου».

Michael Phelps

Ήταν τον Νοέμβριο του 2008 όταν ο 23χρονος τότε πρωταθλητής Michael Phelps απογοήτευσε τους θαυμαστές του εμφανιζόμενος να καπνίζει μαριχουάνα σε φοιτητικό πάρτι στη νότια Καρολίνα.

Ο Phelps που πριν από λίγους μήνες είχε κερδίσει με τις επιδόσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου οκτώ χρυσά μετάλλια, απολογήθηκε λέγοντας «Μετανιώνω για τη συμπεριφορά μου καθώς με αυτήν επέδειξα λανθασμένη κρίση. Φέρθηκα ανώριμα και με ανάρμοστό τρόπο κι όχι όπως θα περίμεναν οι άλλοι από εμένα.

Λυπάμαι γι’αυτό. Υπόσχομαι στους θαυμαστές μου και στον κόσμο ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί».
Ορισμένοι από τους σπόνσορες του έμειναν ικανοποιημένοι από την απολογία του, υπήρχαν όμως και άλλοι που αποφάσισαν να «σπάσουν» το συμβόλαιο τους με τον Phelps.

Πρίγκιπας Harry

Φαίνεται πως οι κακές συναναστροφές είχαν οδηγήσει τον πρίγκιπα Χάρι σε λανθασμένα μονοπάτια. Η φωτογραφία του να καπνίζει χόρτο σε παμπ της δυτικής Αγγλίας, το 2002 σε ηλικία 17 ετών, είχε προκαλέσει αίσθηση στη βρετανική κοινή γνώμη. Και δικαιολογημένα άλλωστε αφού δεν μιλάμε για ένα παιδί της διπλανής πόρτας αλλά έναν πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε τότε τον γιο του και τον πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης για μια μέρα ώστε να ενημερωθεί για τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών.

Jennifer Aniston

Είχε δηλώσει κάποτε στο περιοδικό Rolling Stone ότι η μαριχουάνα την βοηθάει να χαλαρώνει. «Το απολαμβάνω μια στο τόσο. Δεν υπάρχει κάτι κακό με αυτό είχε δηλώσει η ηθοποιός. Αποκάλυψε μάλιστα πως όσο ήταν παντρεμένη με τον Brad Pitt, οι δυο τους κάπνιζαν σχεδόν καθημερινά ενώ ήταν «φτιαγμένοι» κατά τη συνάντηση τους με τον τότε αμερικανό πρόεδρο Bill Clinton.

Drew Barrymore – Cameron Diaz

Ενώ απολάμβαναν τις καταπληκτικές παραλίες της Χαβάη τον Φεβρουάριο του 2007 οι παπαράτσι «συνέλαβαν» την Drew Barrymore να δίνει ένα τσιγαριλίκι στη συνάδελφο και φίλη της Cameron Diaz. Κι εκείνη βέβαια δεν είπε όχι στην ευγενική αυτή χορηγία…