Η Κάτια Δανδουλάκη τον έχει χαρακτηρίσει ως τον ιδανικό άντρα, ο ίδιος δουλεύει ακούραστα, δηλώνει μη ρομαντικός και παραδέχεται ότι η αναγνωρισιμότητα δεν του έχει πάρει τα μυαλά.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης όταν ήταν διάσημος χάρη στο σήριαλ «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» συνέχισε να δουλεύει στην ταβέρνα του μπαμπά του, ενώ δηλώνει πως το 2012 δεν παντρεύεται γιατί πολύ απλά είναι δίσεκτο!

Ωστόσο μένει μαζί με την αγαπημένη του, Βάσω Λασκαράκη και μιλάει για εκείνη με τα πιο τρυφερά λόγια
«Δεν ξέρω αν παντρεύομαι, θα δείξει… Στη Βάσω με κέρδισε η προσωπικότητά της, η ομορφιά της και συνολικά ο χαρακτήρας της. Γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της πολυκατοικίας, ήμασταν από την αρχή στον ίδιο όροφο και γρήγορα συγκατοικήσαμε κιόλας!»

Όπως παραδέχεται δεν τα πάει πολύ καλά με την απιστία. «Όταν απιστείς καταστρέφεις πάνω από όλα τον εαυτό σου και την ψυχική σου ηρεμία, όχι μόνο τον άλλο. Ένας σωστός άντρας πάντως, αν δει την κοπελα του να τον απατά, πρέπει να φύγει σαν κύριος. Να πει “άει σιχτίρ”, να κλείσει την πόρτα και να φύγει. Εγώ όμως ίσως είχα μία πιο ακραία αντίδραση, όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών!».

Τώρα όσον αφορά τη ζήλεια δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «Ζηλεύει τη Βάσω στα όρια που η ζήλια είναι θετική σε μια σχέση ενώ όταν δεν του δίνονται αφορμές, φυσικά και δεν ζηλεύει».

Επίσης παραδέχεται ότι «μπορεί να μην είναι από τη φύση του ρομαντικός, αλλά το παλεύει!»

Ο Γιάννης βέβαια, μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κύπρου καθώς εκεί παρουσιάζει ένα τηλεπαιχνίδι και πρωταγωνιστεί σε μία τηλεοπτική σειρά.

Ο ίδιος δεν είναι ο κλασικός «τηλεορασάκιας» αφού όπως δηλώνει έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. «Παρακολουθώ λίγη τηλεόραση γιατί πολύ απλά δεν είμαι σπίτι. Η ελληνική μυθοπλασία μου αρέσει πολύ. Και η τούρκικη μια χαρά είναι, απλώς σαν Έλληνας προτιμώ και από θέμα συντεχνίας και κλάδου να γίνονται ελληνικές παραγωγές για να δουλεύω εγώ και όλοι οι υπόλοιποι».

Πώς αντιμετωπίζει όμως την οικονομική κρίση και που αποδίδει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση; «Δεν έχω λόγο να φύγω από την Ελλάδα λόγω ΔΝΤ. Δεν θα έφευγα από το σπίτι μου. Επιλέγω να ζω στην Ελλάδα της κρίσης, να ζω και να ελπίζω γιατί όσο ζω ελπίζω!».