Οι ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές του Νίκου Στραβελάκη στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου στην Αρκαδία λίγο έλειψε να μετατραπούν σε τραγωδία την επόμενη ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Ο πεντάχρονος γιος του, την ώρα που έπαιζε αμέριμνος στο χιόνι, παρασύρθηκε από έλκηθρο που ήρθε κατά πάνω του με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, τα πέδιλα του έλκηθρου, το οποίο οδηγούσε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, χτύπησαν τα πόδια του γιου του και το τιμόνι την κοιλία του.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφει ο δημοσιογράφος: «Τα χάνω. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα πόδια έχουν τσακιστεί. Συνειδητοποιώ ότι το έλκηθρο, το οδηγούσε ένα κοριτσάκι ,το πολύ πέντε χρονών. Σκύβω πάνω στο γιο μου, για να δω τι έχει πάθει. Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι ότι το κοριτσάκι ήταν ολομόναχο. Οδηγούσε ένα θεωρητικά φονικό όπλο, με την ταχύτητα που κατέβαινε ανεξέλεγκτα την πλαγιά, χωρίς καμιά επίβλεψη».

«Βρίσκω αμέριμνους, τη μητέρα και τον παππού του κοριτσιού, να πίνουν τον καφέ τους, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την πίστα. Είμαι οργισμένος, όπως θα ήταν κάθε πατέρας, που εκείνη την ώρα δεν ήξερε αν ο γιος του έχει διαλυμένα τα δυο πόδια, είναι σοβαρά τραυματισμένος ή όχι. Τους φωνάζω, ρωτώντας αν είχαν συνειδητοποιήσει, τι έκαναν. Αφηγούμαι, τρέμοντας, το περιστατικό. Και εκείνοι, αμέριμνοι και απαθείς, χωρίς να ρωτήσουν καν πώς είναι το παιδί μου, απαντούν: ‘’Πώς κάνετε έτσι; Παιδί είναι και παίζει’’. Ζητώ τα στοιχεία τους για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου. Αρνούνται να τα δώσουν και συνεχίζουν να βρίζουν».

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Το γεγονός ότι το παιδί είναι ελαφρό, τινάχθηκε στον αέρα και έπεσε στα χιόνια, το έσωσε.

Ο Νίκος Στραβελάκης έγραψε αναλυτικά την περιπέτεια που έζησε στην ιστοσελίδα www.aixmi.gr, όπου αναφέρεται εκτενώς στο περιστατικό και τα όσα επακολούθησαν.