Το πιο ακριβό κτίριο του κόσμου στέκεται εγκαταλελειμμένο επειδή οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν τελικά ότι θα τους φέρει κακή τύχη η μετακόμιση σε αυτό.

Το 27 ορόφων πανύψηλο κτίριο, που το έχουν ονομάσει Antilia, βρίσκεται στη Βομβάη και θεωρείται ότι έχει «κατακλυστεί» από κακό φενγκ σούι.

Το έχει χτίσει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, ο Mukesh Ambani, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes είναι ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του να αγγίζει τα 27 δισ. δολάρια.

Το Antilia «κυριαρχεί» στους αιθέρες της Βομβάης από πέρυσι όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής, όμως ο κ. Ambani, η γυναίκα του Nita και τα δύο τους παιδιά δεν έχουν ακόμη μετακομίσει σε αυτό, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες για την… κακοδαιμονία του κτιρίου.

Το κτίριο διαθέτει τρία ελικοδρόμια, έξι ορόφους με χώρους για parking, ενώ εντύπωση προκαλούν οι αναρριχόμενοι κήποι στις εξωτερικές πλευρές του.

Οι οικογένεια όμως τελικά ανησυχεί ότι η θέση του δε συμμορφώνεται με τις αρχαίες, ινδικές αρχές αρχιτεκτονικής του vastu shastra και αρνείται να ζήσει σε αυτό, πιστεύοντας ότι το πολυτελέστατο παλάτι τους αντί να τους προσφέρει μια άνεση στην καθημερινότητά τους θα… τους «καταραστεί» με κακή τύχη.

Το vastu, μια ινδουιστική φιλοσοφία για το σχεδιασμό των σπιτιών και τη χωροθέτησή τους, δίνει μεγάλη έμφαση στο ότι ένα σπίτι πρέπει να κοιτάει προς την πλευρά του ανατέλλοντος Ηλίου. Μόνο που η ανατολική πλευρά του Antilia δεν έχει αρκετά παράθυρα ή άλλα ανοίγματα που να επιτρέπουν στους ενοίκους του να απολαμβάνουν επαρκή ποσότητα πρωινού φωτός.

Έτσι η οικογένεια Ambanis συνεχίζει να μένει στο… ταπεινό μόλις 14 ορόφων πύργο της, που μοιράζονται και με άλλα μέλη της οικογένειάς τους.