Αίσθηση προκάλεσε η ομολογία της Κατρίν Ντενέβ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, καλεσμένης του 12ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

«Φυσικά και υπήρξα γλάστρα στη ζωή μου», είπε η Γαλλίδα σταρ, χωρίς ωστόσο να ανατραπεί στο ελάχιστο ο τίτλος «Η ωραία της ημέρας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ως γνήσια ντίβα, η Κατρίν Ντενέβ δεν έκανε τα χατίρια των φωτογράφων. Ντυμένη απλά αλλά σικάτα, πόζαρε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν έβγαλε καθόλου τα σκούρα γυαλιά της, ακόμα και στις πιο χαλαρές στιγμές της. Όπως, για παράδειγμα, όταν, ενοχλημένη από τις συνεχόμενες φωτογραφίες, είπε: «Νόμιζα ότι ήρθα σε συνέντευξη Τύπου, όχι σε φωτογράφιση».

Μπορεί στη νέα κωμωδία του Φρανσουά Οζόν, «Potiche» που σημαίνει γλάστρα, να υποδύεται μια καταπιεσμένη νοικοκυρά, αλλά τελικά κάνει την ανατροπή και παίρνει τα ηνία της επιχείρησης του άντρα της, όταν αυτός κρατείται όμηρος από τους εξεγερμένους συνδικαλιστές του εργοστασίου τους.

Άλλωστε, ούτε τους άντρες εξαιρεί από το διακοσμητικό τους ρόλο. «Υπάρχουν πολλές αρσενικές γλάστρες», είπε και έσπευσε να προσθέσει ότι «όλοι οι άντρες στις ερωτικές σχέσεις αναζητούν τη μαμά τους».

Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν σκέφτηκε ποτέ όσο ήταν ερωτευμένη μ’ έναν άντρα. Για την πιο διάσημη μάλιστα κατάκτησή της, τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, αρκέστηκε να πει ότι «δεν αξιοποίησε ποτέ την εμφάνισή του και απέδειξε ότι ήταν ο μεγαλύτερος ηθοποιός της γενιάς του».

Η Κατρίν Ντενέβ ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου με μια ευχή για την Ελλάδα, λέγοντας: «Ελπίζω να ξεπεράσετε γρήγορα την κρίση», αλλά πρόσθεσε ότι ανησυχεί περισσότερο για την Ιαπωνία, γιατί η δική τους κρίση αφορά και το μακροπρόθεσμο μέλλον.

Ήταν οι μόνες πολιτικής χροιάς δηλώσεις που έκανε, αφού όταν ζητήθηκε η άποψή της για όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, δεν απάντησε, λέγοντας «Δεν θέλω να δω τα λόγια μου παραποιημένα στο Ιντερνετ».

Στην 24ωρη παραμονή της στην Αθήνα, πρόλαβε να ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, και να βρεθεί ανάμεσα στις Καρυάτιδες. Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να παίξει ποτέ μια ηρωίδα Ελληνίδα, απάντησε ιδιαίτερα κολακευτικά: «Οι ελληνικές προσωπικότητες είναι σαν τον ουρανό σας. Υπάρχουν πολλά άστρα».

Όσο για το χρόνο που περνάει έδειξε την αυτοπεποίθηση που ταιριάζουν στην ωραία του σινεμά, λέγοντας: «Δεν φοβάμαι τη μόδα. Είμαι πολλά χρόνια στο σινεμά και ίσως έρθει μια στιγμή που θα υπάρξει μια κόπωση. Δεν κυνηγάω τη σκιά μου».