Η διαδρομή από τον χώρο της υποκριτικής στον στίβο της πολιτικής δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα για την Άντζελα Γκερέκου. Όπως αποκάλυψε η ίδια, οι πρώτες της προσπάθειες να ασχοληθεί με τα κοινά συνοδεύτηκαν από σκληρές και συχνά ανέντιμες πρακτικές από την πλευρά των αντιπάλων της, που στόχευαν στην απομόνωσή της από το εκλογικό σώμα.

«Στην πρώτη μου προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποίησαν όλα τα ανήθικα μέσα για να μην έχω τον κόσμο κοντά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΕΟΤ, περιγράφοντας ένα κλίμα έντασης και χτυπημάτων κάτω από τη μέση.

Η πάλη με την «εικόνα» και η ψυχανάλυση

Πέρα από τις δυσκολίες στην Κέρκυρα και την κεντρική πολιτική σκηνή, η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε και στο πώς η εξωτερική της εμφάνιση λειτούργησε ορισμένες φορές ως εμπόδιο στην επικοινωνία της ουσίας του χαρακτήρα της. Μιλώντας στην εκπομπή «Πορτατίφ» του Κρήτη TV και τη δημοσιογράφο Νάντια Αϊβάτογλου -απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε από το Buongiorno του Mega– παραδέχτηκε πως στο παρελθόν η εστίαση των άλλων μόνο στην ομορφιά της την πλήγωνε.

«Όταν ήμουν πιο νέα, με πείραζε που έμενα στην εικόνα μου κι έλεγα “δεν βλέπουν την ψυχή και το μυαλό μου;”», εξομολογήθηκε, δείχνοντας την ανάγκη της να αναγνωριστεί για το πνευματικό της επίπεδο και όχι μόνο για την αισθητική της.

Η στάση ζωής απέναντι στη δημοσιότητα

Η εσωτερική αναζήτηση φαίνεται πως αποτελεί σταθερό κομμάτι της ζωής της, καθώς αποκάλυψε πως έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στην αυτοβελτίωση. «Έχω κάνει ψυχανάλυση πολλά χρόνια και έχω μελετήσει ψυχολογία», σημείωσε, εξηγώντας έτσι τα εργαλεία με τα οποία διαχειρίζεται τις προκλήσεις της δημόσιας σφαίρας.

Παράλληλα, η Γκερέκου εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της με τον τρόπο που ορισμένα δημόσια πρόσωπα διαχειρίζονται την προσωπική ζωή τους για οικονομικό όφελος, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι έχουν γίνει εκατομμυριούχοι πουλώντας την προσωπική τους ζωή», δήλωσε με έμφαση.