Η Μαντόνα, με ανάρτησή της στο Instagram, σχολίασε όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο Νετανιάχου προωθεί το σχέδιό του για κατάληψη της πόλης. Με ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς τον νέο ποντίφικα, η τραγουδίστρια απηύθυνε έκκληση στον πάπα Λέοντα να επισκεφθεί τη Γάζα, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά που βιώνουν τον εφιάλτη του πολέμου.
«Αγιώτατε Πατέρα, παρακαλώ πήγαινε στη Γάζα και φέρε το φως στα παιδιά πριν να είναι πολύ αργά. Ως μητέρα, δεν αντέχω να βλέπω τα βάσανα τους. Τα παιδιά του κόσμου ανήκουν σε όλους. Είσαι ο μόνος από εμάς που δεν μπορεί να σου απαγορευτεί η είσοδος. Πρέπει να ανοίξουν πλήρως οι ανθρωπιστικές πύλες για να σωθούν αυτά τα αθώα παιδιά. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Σε παρακαλώ πήγαινε», γράφει η Μαντόνα στο προφίλ της στο Instagram.
Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Η πολιτική δεν μπορεί να φέρει αλλαγή. Μόνο η συνείδηση μπορεί. Γι’ αυτό απευθύνομαι σε έναν άνθρωπο του Θεού. Σήμερα είναι τα γενέθλια του γιου μου, Ρόκο. Νιώθω ότι το καλύτερο δώρο που μπορώ να του προσφέρω ως μητέρα είναι να ζητήσω από όλους να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν να σωθούν τα αθώα παιδιά που έχουν παγιδευτεί στα πυρά στη Γάζα. Δεν ρίχνω ευθύνες, δεν κατηγορώ και δεν παίρνω πλευρές. Όλοι υποφέρουν. Συμπεριλαμβανομένων των μητέρων των ομήρων. Προσεύχομαι να αφεθούν ελεύθεροι και αυτοί. Απλώς προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να μην πεθάνουν αυτά τα παιδιά από την πείνα».
Σημειώνεται ότι από τότε που ξεκίνησε η παπική του θητεία τον Μάιο, ο πάπας υπήρξε έντονα επικριτικός για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, εκφράζοντας συνεχώς την ανησυχία του για τους άμαχους, όπως αναφέρει το CNN.
Σύμφωνα με την UNICEF, περισσότερα από 18.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, τον Οκτώβριο του 2023, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά κάθε μέρα.
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ευχαρίστησε την ποπ σταρ επισημαίνοντας στο X πως: «η ανθρωπιά και η ειρήνη πρέπει να επικρατήσουν». «Σε ευχαριστούμε, Μαντόνα, για τη συμπόνια, την αλληλεγγύη σου σε όσους έχουν εμπλακεί στην κρίση της Γάζας, ειδικά τα παιδιά. Αυτό είναι πολύ αναγκαίο», πρόσθεσε.
Thank you, @Madonna, for your compassion, solidarity and commitment to care for everyone caught in the #Gaza crisis, especially the children. This is greatly needed.
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) August 11, 2025
Humanity and peace must prevail.https://t.co/YIAwsrGwZ0