Η Κρίστιν Κάμποτ, η οποία έχει τεθεί σε αναστολή από τη θέση της στην εταιρεία Astronomer μετά το ντροπιαστικό περιστατικό που καταγράφηκε σε γιγαντοοθόνη την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται πως είναι παντρεμένη με τον Άντριου Κάμποτ, ιδιοκτήτη της εταιρείας Privateer Rum, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο απατημένος σύζυγος διαφημίζει τη γενεαλογία του ως έκτης γενιάς ιδιοκτήτης της ιστορικής μάρκας ρούμι, η οποία ιδρύθηκε από τον «αυθεντικό» Άντριου Κάμποτ.
Η περιουσία των Κάμποτ έχει διατηρηθεί μέσα στους αιώνες και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το 1972, υπολογιζόταν τότε στα 200 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
Δεν είναι σαφές πότε παντρεύτηκαν η Κρίστιν και ο Άντριου, ωστόσο πρόκειται τουλάχιστον για τον δεύτερο γάμο και των δύο. Το προηγούμενο διαζύγιο της Κρίστιν Κάμποτ ολοκληρώθηκε το 2022.
Ο πλέον διαγραμμένος λογαριασμός της στο LinkedIn έδειχνε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 διατελούσε μέλος του «συμβουλίου» της εταιρείας Privateer Rum.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ιδιοκτησίας που επικαλείται η New York Post, το ζευγάρι αγόρασε φέτος μια κατοικία αξίας 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην ακτή του Νιου Χάμσαϊρ.
Η οικογένεια Κάμποτ αποτελεί μία από τις αυθεντικές οικογένειες των λεγόμενων «Boston Brahmins», μία ελίτ που επί αιώνες είχε στα χέρια της την εξουσία στη Νέα Αγγλία, τόσο παλαιά και αριστοκρατική που ακόμα και οι Ιρλανδοκαθολικοί Κένεντι μένουν στο περιθώριο.
Η οικογένεια δημιούργησε την περιουσία της μέσω του εμπορίου αιθάλης, γνωστής στον βιομηχανικό χώρο ως «carbon black», βασικό συστατικό των ελαστικών αυτοκινήτων και έχει ρίζες στη Νέα Αγγλία εδώ και δέκα γενιές.
Μέλη της οικογένειας έχουν δραστηριοποιηθεί σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλη τη Νέα Αγγλία – μεταξύ αυτών και η εταιρεία με το ρούμι.
Ο πατριάρχης της οικογένειας, Σάμιουελ Κάμποτ, έθεσε τα θεμέλια της περιουσίας όταν παντρεύτηκε την Ελίζα Πέρκινς, κόρη πλούσιου εμπόρου.
Η οικογένεια είναι τόσο γνωστή στη Βοστώνη που, σύμφωνα με τοπικές εκφράσεις, λέγεται ότι «οι Κάμποτ μιλούν μόνο με τον Θεό».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένα τοπικό ποίημα: «Και αυτή είναι η καλή παλιά Βοστώνη. Η πατρίδα του φασολιού και του μπακαλιάρου, όπου οι Λόουελ μιλούν μόνο στους Κάμποτ Και οι Κάμποτ μιλούν μόνο στον Θεό».
Οι παλαιότεροι Κάμποτ ήταν ναυτικοί και έμποροι, οι οποίοι συμμετείχαν στο δουλεμπόριο και το εμπόριο οπίου στις αρχές του 19ου αιώνα.
Με την πάροδο του χρόνου, προσέφεραν τμήματα της περιουσίας τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Νέας Αγγλίας όπως το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), το Πανεπιστήμιο Νόργουιτς και το Σχολείο Τυφλών Πέρκινς.
Ο κληρονόμος Φράνσις Κάμποτ, από τη Νέα Υόρκη, έχει δηλώσει ότι η οικογένεια ενδιαφερόταν ανέκαθεν για δύο πράγματα: «να παντρεύονται πλούσιες γυναίκες και να τραγουδούν ομαδικά».