Ο Αλ Πατσίνο έγραψε ιστορία τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, καθώς έγινε o πρώτος σταρ του Χόλιγουντ που έγινε δεκτός σε επίσημη ακρόαση από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ στο Βατικανό.
Ο θρυλικός ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας για τους αδελφούς Μαζεράτι, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πάπα σε μια στιγμή που χαρακτηρίστηκε ως βαθιά πνευματικής και πολιτιστικής έμπνευσης.
Οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στάθηκαν περισσότερο στην ατημέλητη εμφάνιση του ηθοποιού, ο οποίος ήταν αξύριστος και είχε το πουκάμισο απ’ έξω από το παντελόνι.
Al Pacino shaking hands with Pope Leo XIV pic.twitter.com/rGiyy1kQVb
— Mabel (@Notwithstand01) June 16, 2025
Σε ανακοίνωσή του ο παραγωγός της ταινίας Αντρέα Ιερβολίνο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνάντηση ήταν μια στιγμή βαθιάς πνευματικής και πολιτιστικής έμπνευσης, με επίκεντρο τις κοινές αξίες που βρίσκονται στην καρδιά τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και της ταινίας: η ενότητα της οικογένειας, η αγάπη, η συμπόνια και η σημασία της προσφοράς στο κοινό καλό. Αυτές οι αξίες που ο Πάπας Λέων ΙΔ’ υπογραμμίζει διαρκώς στα μηνύματά του συναντώνται και στην ιστορία των αδελφών Μαζεράτι, μιας οικογένειας που οικοδόμησε την κληρονομιά της όχι μόνο στην καινοτομία και την τελειότητα, αλλά και στον βαθύ αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και το κοινό όραμα».
Σε ένα στιγμιότυπο που κοινοποίησε το Variety, δείχνει τον παραγωγό να προσφέρει στον Ποντίφικα ένα αναμνηστικό μοντέλο αυτοκινήτου, ενώ ο Πατσίνο παρακολουθεί.
Στην ταινία, ο ηθοποιός υποδύεται τον επιχειρηματία Βιντσέντσο Βακκάρο ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους επενδυτές της εταιρείας. Το καστ του «Maserati: The Brothers» περιλαμβάνει επίσης τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Λορέντζο ντι Μουρ, Σαλβατόρε Εσποζίτο, Τατιάνα Λούτερ, Μικέλε Μορόνε και Τζέσικα Άλμπα, σύμφωνα με τον Guardian. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρόμπερτ Μορέσκο, αφηγείται την άνοδο της οικογένειας Μαζεράτι και την πρωτοποριακή της συμβολή στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο Πατσίνο, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Ιταλούς γονείς το 1940, μεγάλωσε ως καθολικός. Ωστόσο η σχέση του με την πίστη του άλλαξε δραματικά, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020, όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί λόγω Covid και επανήλθε στη ζωή από τους διασώστες.
«Πιστεύω ότι εκείνη την ημέρα πέθανα» γράφει ο ίδιος στη βιογραφία του «Sonny Boy», που κυκλοφόρησε το 2024. «Επέστρεψα και μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω. Απλώς τελειώνει. Είσαι εδώ, κι ύστερα δεν είσαι».