Αν και οι θεράποντες ιατροί του Γιώργου Μαργαρίτη του είχαν υποδείξει να μείνει σπίτι του και να ξεκουραστεί, ύστερα από χειρουργική επέμβαση που υπέστη, εκείνος τους παράκουσε και βρέθηκε στην πίστα. Ο τραγουδιστής είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω πόνων στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με την Espresso, και σχεδόν αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που έγινε έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε στο μαγαζί που εμφανίζεται.

Το συμβάν συνέβη την Παρασκευή, ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί στους θαμώνες του μαγαζιού ότι ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν θα εμφανίζονταν στην πίστα. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε στη σκηνή, σαφέστατα ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια υγείας του.

«Είχα κάποιο μικροπρόβλημα υγείας, αλλά όλα βαίνουν ομαλώς. Το ξεπερνάω μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα. Θα ήθελα να σας πω περισσότερα τραγούδια, αλλά δεν θα πρέπει να ρισκάρω την υγεία μου. Η υγεία πάνω από όλα για τον άνθρωπο και για όλους μας. Θέλω να τονίσω επίσης, ότι το τραγούδι και τα μαγαζιά δεν πρόκειται να πεθάνουν ποτέ», είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο επαγγελματίας τραγουδιστής, ο οποίος τραγούδησε τέσσερις επιτυχίες του.